USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У лісах Волині встановлюють відеокамери

1 Липня 2015 17:45
У волинських лісах встановлюють відеокамери. Обладнання дороговартісне, але воно того варте, - вважає начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Мазурик. Про це інформує ВОДТРК.

Лісівники і рятувальники щохвилини напоготові, адже пожежонебезпечний період на Волині триває. На допомогу людям приходить техніка. Зокрема, в державному підприємстві «Маневицьке лісове господарство» встановлений відеоспостережний пункт, куди надходить інформація з віддалених лісництв. Спостережні відеокамери встановлено у трьох лісництвах Маневицького держлісгоспу. Кожна з них охоплює територію в радіусі 20 кілометрів.

«Є людина, яка сидить в кабінеті, є детальна карта з сіткою лісових доріг, у нього є інформація, де проводять лісогосподарські заходи, і коли з’являється дим невідомого походження, то ми можемо в максимально короткі терміни і з точністю до сотень метрів ми визначаємо місце загоряння вже в конторі лісництва», – каже фахівець.

Задоволений нововведенням і інженер з охорони та захисту лісу Маневицького держлісгоспу Іван Пацаманюк. Каже, віднині, щоб промоніторити ситуацію в лісах, не доведеться лазити на вишки.

«Тепер не виходячи зі свого кабінету бачу, що робиться в лісових масивах. І якщо видно якийсь димок, все ми вже готові вирушити», – зазначив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ого Показати IP 1 Липня 2015 18:00
В тих лісах вже нема чому горіти - все вирізали, а камери стирять за два дні. Схоже на чергове розкрадання коштів.
Петро Показати IP 1 Липня 2015 18:05
Дуже добре, але лишень одне застереження спостерігайте не тільки за планомірним димком, але й зухвалими діями БУРШТИНОШУКАЧІВВВВВВВВВВВ, це ваша робота, гайоівий повинен знати все що робиться в його ділянках??????????????
Угу Показати IP 1 Липня 2015 18:08
А ті що були ,що Колісник забрав? Чи вимерзли зимою?
Сергій Показати IP 1 Липня 2015 19:21
В справах лісових зявився новий троль "Петро", який потребує серйозного психіатра.
Mik (галицька миша) Показати IP 2 Липня 2015 07:48
Звичайно, цей захiд став насправдi необхiдним. Може, вдасться попередити лiсовi пожежi, якщо пожежу фiксуватимуть на стадiї "невинного" вогнику та димку. До речi, легше стане боротися з незаконним полюванням та з iншими порушеннями законiв про охорону природи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus