USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

У любомльських лісах невідомі встановили вишки для відстрілу тварин

31 Березня 2015 17:41
На території Мосирського лісництва, право користування угіддями якого має Любомльська організація УТМР, невідомі особи встановили вишки висотою більше п’яти метрів, що використовуються для незаконного відстрілу тварин.

Про це у колективній заяві до нардепа Ігоря Гузя повідомили члени Любомльського УТМР, - інформує прес-служба ВОО «Народний фронт».

Також заявники зауважили, що вишки встановлені нещодавно, орієнтовно в період судової суперечки між Любомльським УТМР і ПП «Вікінг» відносно вищезазначених угідь. Нагадаємо, згідно результатами 34-ї сесії Волинської обласної ради 20 березня Українське товариство мисливців та рибалок «відвойовували» свою землю у підприємця. Депутати облради ухвалили рішення, аби відібрати у ПП «Вікінг» 2,8 гектара землі в Любомльському районі.

Як повідомляє «БУГ», після цього єгері Любомльського УТМР виїхали на територію повернених спірних мисливських угідь – у Мосирське лісництво, щоб поглянути, в якому стані знаходяться угіддя. Вони виявили, що на цій території стоять вишки висотою більше п’яти метрів, їх використовують для незаконного відстрілу тварин.

«Вона збудована не так давно, оскільки дошки свіжі, та наявні сліди нещодавньої роботи над їх будівництвом. Проте це не єдина вишка. Ми натрапили й на драбину, заховану в траві, з якої, ймовірно, браконьєри також вже відстрілювали дичину», – розповів єгер УТМР Микола Зуб.

Народний депутат України Ігор Гузь звернувся до правоохоронних органів та керівництва управління лісового господарства з проханням: провести перевірку викладених у зверненні фактів; встановити осіб, що незаконно встановили вишки; при виявленні порушень вжити передбачених чинним законодавством заходів щодо їх усунення.

До слова, напередодні було скоєно напад на директора Любомльського лісового господарства Сергія Боярчука. Вночі до його будинку вдерлися шестеро невідомих чоловіків у масках. Зловмисники жорстоко його побили чоловіка та пограбували будинок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Петро Чечелюк Показати IP 31 Березня 2015 18:54
Хто що хоче, те робить. А взагалі, ці мисливські угіддя з осені 2014 року належать ТзОВ "Вікінг". В УТМР договір з обласною радою на них сплив у минулому році. Мисливці підійшли до стін ради і остання під погрозами пролангувала ще радянську угоду 1989 року, яка вже обросла мохом забуття. Пролангувала протизаконно!!! Волинські чиновники бояться "фактору зброї". Незабаром під стіни ради прийдуть підлітки з рогатками і рада буде виконувати їхню волю, бо рогатки - це теж "фактор зброї". Щоправда - "холодної". Такі договори не продовжуються, а укладаються по-новому. З новим пакетом документів, тобто, проходиться уся процедура через Агентство лісових ресурсів, раду, ВОУЛМГ, адже за період користування змінились землевласники і головні користувачі, межі угідь і т.п. (дивіться Закон про мисливське господарство і полювання, ст.22, 23, 24, 26). Недолуга Волинська обласна рада разом зі своїми юристами зробила "ведмежу послугу" мисливцям, за яку доведеться відповідати.
лісникКО до Петро Чечелюк Показати IP 31 Березня 2015 19:11
Якщо ти називаєш обласну раду "недолугою" то твоє місце не в Украіні. А до відома мисливців УТМР, допоміг начудити з угіддями начальник мисливського відділу Люшук Р.В.
Василь Іванович до Петро Чечелюк Показати IP 31 Березня 2015 22:39
ти, Петя, мабуть шестерюк у бібіків і соколюка, раз такий однобоко-грамотний.....коли вже був УТМР, то бібікі бовтались ще в яйцях разом з соколюком
пиж Показати IP 31 Березня 2015 19:51
п.Петро. Убавте пил.
Геть чеченських банд Показати IP 31 Березня 2015 21:50
Спалити - і все
Дістало Показати IP 31 Березня 2015 21:55
Такі як чечелюк-часник тільки смирдять і прислуговують за бабло
простий пацан з села Показати IP 1 Квітня 2015 00:24
Всі хто при владі, при кормушці, злодії, брихуни і непотриби,єгер,главний єгер,лісничий району,всі злодії і у всіх рильце в пушку,злі один на одного, що на місце біля корита претендуе, главний лісничий напрягає лісника на камаз лісу без документій,егерську службу утримує простий мисливець(внескі.отстрелочні)для розвитку лмг.нічого не проводиться тільки на бумагаг.
простий пацанз села Показати IP 1 Квітня 2015 00:27
Від вас всіх жирних котів смердить.!
Світло. про. пац.з с Показати IP 1 Квітня 2015 03:05
Жирні коти. Нидать до влади прийти, щоб їх попирисажувати...
нежирний кіт Показати IP 1 Квітня 2015 08:07
УТМР як громадська мисливська організація - ракова пухлина на тілі лісової фауни. Не мисливці, які туди платять внески, а сама організація. Мисливці там не належать до панів, але за свій рахунок утримують трутнів місцевих УТМР і київських. Усе посідає в їхніх кишенях, а природі - фіга з маком. І Чечелюк правий на 200%. Це один з небагатьох, який не боїться сказати правду в очі. Тому й він декому - як серпом по яйцях.
до нежарного кота Показати IP 1 Квітня 2015 09:10
Чечелюк говорить тільки те, за що йому платять гроші. зараз працює на управління лісового та мисливського, то й надриває горлянку. Він без рубля і і вигоди й слова не скаже.
До заздрісників Показати IP 1 Квітня 2015 10:33
Всяка робота повинна бути заплачена. А ті, хто рахує гроші в чужій кишені - довічні жебраки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus