USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У луцькій школі виховують маленьких геніїв

13 Березня 2016 13:29
Маленьких школярів у ЗОШ №2 Луцька готують за кардинально новою програмою, яка передбачена для сучасного покоління. Тут першачки вже почали брати участь у всеукраїнському науково-педагогічному проекті «Інтелект України». Вчителі характеризують проект як принципово інший підхід до навчання дітей, де проводять інші уроки, читають інші підручники, а головне – вчать інакше мислити.

Про це йдеться на сторінках тижневика Волинські Новини № 6 від 10 березня 2016 року.

Серед луцьких шкіл такий проект впроваджено лише у ЗОШ №2, а на Волині – у Нововолинській гімназії та у ЗОШ №4 Ківерців. За ним уже з першого класу учні розпочинають навчання за допомогою мультимедійних технологій. На кожен предмет у них окремий зошит, який спеціально передбачається в «Інтелекті», а на кожен місяць – інший комплект. Для проведення уроку вчителю потрібні телевізор з діаметром 60 дюймів, ноутбук, а також інтерактивна дошка, таблиці та плакати.

«Аби клас добре працював, треба, щоб був мотивований учитель. Тоді й дітям буде цікаво, і вчителю, – розповідає директор ЗОШ №2 Василь Грищук. – У нас є чотири перші класи. Три навчаються за звичайною програмою, а один – за цим проектом».

За словами директора, у школі дізналися про проект від рівненських педагогів, які впровадили його у себе. Започаткувався «Інтелект України» у Харкові як експеримент ще 2008 року. А вже зараз Міністерство освіти і науки рекомендує його для широкого використання. Адже експеримент себе виправдав. Будь-яка школа може працювати за цією методикою.

«Нам така методика навчання сподобалася. Тому вирішили впроваджувати проект у своїй школі. Ідеєю зацікавилися й батьки. Відразу отримали 50 заяв на участь у проекті. Провели конкурс і відібрали 30 дітей», – каже Василь Адамович.

Зі слів директора, батьки дуже задоволені, що діти навчаються за новим підходом. Щомісяця за кошти батьків закуповують спеціальне обладнання. Адже безплатне лише саме навчання, а от за матеріально-технічну базу мамам і татам доводиться викладати 195 гривень щомісяця.

Як зазначає вчитель початкових класів Оксана Гуменюк, навчання того варте, а секрет успішності школярів у тому, що методи навчання цікавіші й доступніші, мультимедійні технології перетворюють урок на гру.
«Мета цього проекту – готувати еліту нації. Він розрахований на здібних та обдарованих дітей. Річ у тім, що наша школа розташована далеко від центру, мікрорайон великий, тож батьки стараються знайти школу, яка дасть дітям кращі знання. Тому віддають учнів до гімназій та ліцеїв. Ми подумали, що зробимо у своїй школі такий клас, аби батькам було зручно приводити сюди дітей і щоб малюки хотіли тут навчатися. Бо краще ходити в ту школу, яка розташована близько від дому. Батьки не шкодують про своє рішення і задоволені, що їхні чада тут вчаться, – каже директор. – Такі уроки відрізняються від звичайних. Діти розкомплексовані, вільно почуваються».
Учні першого класу цієї школи, як кажуть вчителі, уже готуються до ЗНО. Для них вводяться нові предмети, яких немає у звичайній початковій школі. Наприклад, «Навчаємося разом». На цьому уроці дитині показують, як вчитися правильно, аби вона вміла швидко читати й мала логічне мислення. Окрім того, вже з другого класу вводиться предмет «Еврика». Сам урок повністю розписано у зошиті, тому вчителю практично не доводиться готуватися. Головне – усе послідовно виконувати й працювати з дітьми. Тут, наприклад, не треба шукати ні портрет письменника, ні його вірші. Адже усе є в зошитах та відеододатках.

Лілія БОНДАР
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Інна Показати IP 13 Березня 2016 17:06
цікаво,який розмір щомісячних внесків батьків? такий інтерактив,гадаю,не усім по кишені..
Вчитель до Інна Показати IP 13 Березня 2016 19:00
Батьки дітей були проінформовані про те, скільки коштуватиме комплект зошитів, за якими навчатиметься дитина, ознайомились з навчальною програмою і класоводом. Після цього вирішили, віддавати дитину в такий клас чи ні. Це їх добровільний вибір, до речі, ніхто не жалкує. Не по кишені-є звичайні класи.
Ася Показати IP 13 Березня 2016 18:08
Цікаво почути незалежну думку батьків
Лучанка Показати IP 13 Березня 2016 18:16
Вважаю, що в початкових класах дітям потрібно вчитись читати, писати і рахувати. Еліта нації виховується і в звичайних класах.
я до Лучанка Показати IP 13 Березня 2016 19:51
в перший клас діти ідуть вже навчені всьому цьому
Лучанка Показати IP 13 Березня 2016 19:49
дуже добре що у нас з"являться такі класи, що є альтернатива
мама Показати IP 13 Березня 2016 20:11
Моя донька пройшла в цей клас по відбору,якщо чесно,батьки класу за цією програмою дуже задоволені навчанням. Програма не проста,але дуже цікава дітям і набагато легше дається ніж звичайна. Ми купуємо дітям підручники на кожен місяць,плата за підручники за місяць-200 грн.,це не такі великі гроші,всім іншим забезпечує школа. Якщо в когось є бажання-записуйте дитину на навчання за цим проектом. Всім рекомендую.
Вчитель до мама Показати IP 13 Березня 2016 20:53
Хочу додати, що у цьому класі талановиті діти, а класовод- Педагог з великої букви, професіонал своєї справи і просто чудова людина.
**** до мама Показати IP 14 Березня 2016 23:06
Ті самі кошти що платять за садочок
мама Показати IP 13 Березня 2016 21:44
згідна 100%. Оксана Степанівна найкраща!!!!!!!!!!!!!!!
Бувалий учень Показати IP 13 Березня 2016 22:13
Ух як цікаво і захопливо аж просто взяли і ввели нанотехнології,))) Батькам які нормально ще мислили просто рот заткнули щоб не тявкали тому що це дійсно просто додаткові витрати на ніби потрібні підручники і додаткові матеріали . Момент номер два як люди які не були навченні в педінститутах можуть викладати нові методики . Шах і Мат)І не потрібно розказувати що вони пройшли курси підвищення кваліфікації).Рабська система навчання як була так і осталась а як її подавати на блюдці для преси щоб потім подати ніби розумним людям оце майстерність.
Вікторія до Бувалий учень Показати IP 14 Березня 2016 08:41
якщо ви такий розумний,то прийдіть і подивіться самі,як навчаються діти за цим проектом,а тоді аж робіть висновки.....
Бувалий вчитель до Бувалий учень Показати IP 14 Березня 2016 08:53
Якщо є бажання навчати -вчитель "гори зверне". Потрібно йти "в ногу з часом" .а не скиглити і згадувати безкоштовну освіту часів "СОВДЕПІЇ" .Щодо ,"Батькам які нормально ще мислили просто рот заткнули щоб не тявкали..."Батьки є різні. Одні думають тільки як поїсти і вдягнути ,розважити своє "чадо"(я не про малозабезпечених , я про тих у яких такий стиль виховання ) -інші будуть голодними ,але дитині куплять ще одну книжку,повезуть на ще одну екскурсію ,будуть радіти і допомагати якщо ,вона дитина ,хоче чогось досягнути .ХОЧЕШ ЖИТИ КРАЩЕ ,_ПОЧНИ МИСЛИТИ КРАЩЕ!!!!!
Мама до Бувалий учень Показати IP 8 Вересня 2016 22:46
Клас набраний за хабарі директору - хто більше дасть, бо багато дійсно розумних дітей туди не потрапило..........
Вікторія О Показати IP 30 Березня 2016 22:55
Багато писати не буду.Донька навчається в цьому класі.Бачу розвиток дитини.Програма цікава,вчитель кваліфікований,кошти які вкладаємо не великі.А саме головне таке навчання подобається доньці.Рекомендую всім батькам першокласників.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus