USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У луцького перевізника забрали 14 «Богданів»

18 Грудня 2014 13:45
Через суд відібрали 14 автобусів марки «Богдан» у ПП «Автотранспортне підприємство №1». Про це інформують наші колеги з «Під прицілом».

Зокрема, ТзОВ «Промтекссервіс» подало до Господарського суду Волинської області позов з проханням в рахунок погашення заборгованості за договором позики стягнути з ПП «Автотранспортне підприємство №1» заставу. Предметом застави виявилися пасажирські автобуси марки «Богдан», що перебувають у власності перевізника.

Справа в тім, що 10 вересня 2013 року ТзОВ «Авто - Авангард» і ПП «Автотранспортне підприємство №1» уклало договір позики на суму 924 558 гривень. В гарантію цього уклали додатково договір, за яким перевізник передав позичальнику в заставу 14 пасажирських автобусів марки «Богдан». Вже за 2 тижні – 1 жовтня 2013 року «АТП №1» зобов’язувалося повернути борг. Кошти перевізник отримав на свій особовий рахунок, однак, донині позику не повернув.

В той же час, ТзОВ «Авто - Авангард», яке надавало кошти в позику, знайшло ТзОВ «Промтекссервіс», яке погодилось перейняти право вимоги на позику ПП «Автотранспортне підприємство №1». Так, у жовтні цього року фірми уклали договір і право відсуджувати у перевізника 925 тисяч гривень боргу отримало ТзОВ «Промтекссервіс». З позовом до суду нові кредитори не забарилися. Тож власники ТзОВ «Промтекссервіс» одразу попросили представників Феміди стягнути з «АТП №1» не суму боргу, а сам предмет застави – 14 автобусів марки «Богдан». Очевидним є те, що вартість усіх заставних автобусів є значно вища, ніж фактична сума боргу. Однак, оцінки заставного майна чомусь ніхто не запросив.

В результаті нещодавно Господарський суд Волинської області задовольнив позов і виніс рішення стягнути з ПП «Автотранспортне підприємство №1» 14 автобусів, які перебували в заставі.

Разом з тим, варто зауважити, що ПП «Автотранспортне підприємство №1» є постійним перевізником по місту Луцьку і нині воно обслуговує маршрути №11 та №19. Згідно з даними офіційного сайту Луцької міської ради, підприємство здійснює перевезення на 20 автобусах. Якщо ж у «АТП №1» таки відберуть заставні «Богдани», на балансі лишиться всього 6 автобусів, які будуть не в змозі обслуговувати маршрути. Очевидно, міська рада буде змушена розірвати договір з перевізником.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
співчуваю Показати IP 18 Грудня 2014 13:56
Очевидно, ця біда трапилась у Вадима Вітинського. Бідний невдаха. Не везе по життю. То вже як піде пі.ді на пропасть, то нічого не допоможе.
Чайка до співчуваю Показати IP 18 Грудня 2014 20:54
Поспівчувайте Шамісу, оскільки АПТ №1 це його підприємство.
коняка до Чайка Показати IP 19 Грудня 2014 20:22
читаємо Шаміс - маєм на увазі - Іванішин. а Вітинський на коні - скинув автобусний баласт і покурює бамбук

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus