USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У луцькому хокейному турнірі грали й дівчата

1 Травня 2015 08:00
Цьогорічний п’ятий турнір «Соколята» серед дитячих команд став наймасовішим та отримав статус міжнародного -адже на змагання завітала команда зі столиці Молдови Кишинева «Аквіла». Учасники отримали безліч позитивних емоцій. А глядачі мали нагоду спостерігати аж десять льодових поєдинків. Післясмаком хокейного свята з Інформаційним агентством Волинські Новини поділився головний тренер луцького ХК «Спарта» Дмитро Цимбал.

«Турнір відбувся на найвищому рівні. Ще таких змагань з хокею у нас ще не було. Самі церемонії відкриття і закриття вражали своїми масштабами. Приїхало багато хороших команд. Цей турнір став показовимдля нас, все було на найвищому рівні. Єдине, що неприємно – поразка від «Крижинки». І то скажу, що по грі ми були сильнішими, просто не забили те, що потрібно було. Діти хороший сезон провели. Але нам є ще над чим працювати».



При такому масштабі турніру можна було багато чого навчитися. Від кожної команди можна було перейняти цікаві моменти. Як кажуть, один турнір заміняє місяць тренувань.

«Насамперед я дивився на свою команду, бо вона мені цікава. З цього тіста мені потрібно зліпити справжніх хокеїстів. Київську школу я знаю, я сам її пройшов. Цікаво було подивитися на кишинівську команду, який в них хокей. Скажу, хлопці - молодці. Кишинівська команда грає в Чемпіонаті Румунії. Молодці, що вони є. Адже в Молдові зовсім немає хокею. Навіть національної команди немає на світовій першості. А діти грають, і достойно грають. Один з хлопців 2003-го року з Кишинева грає за дніпропетровську команду. Скільки наша команда живе, стільки ми знаємо команду «Білих ведмедів». Спершу ми їм завжди програвали, бо ж тоді луцький хокей тільки ставав на ноги. Зараз ми їх обігруємо. В чемпіонаті перемогли і зараз здобули переконливу перемогу».

Таке масштабне спортивне свято стало можливим завдяки ентузіазму тренерів, допомозі благодійників та любові батьків.

«Спорту зараз неабияк потрібна допомога і підтримка. Дуже сильно допоміг Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк». Фінансова підтримка була суттєва. В нас були чудові подарунки: для призових місць були кубки, медалі, були пам’ятні дипломи. Після кожного матчу ми нагороджували кращих гравців. Плюс вкінці турніру ми визначили кращих амплуа. Також був приз глядацьких симпатій. Жодна команда не поїхала додому без подарунка. Також наші батьки зробили для команд торти з їхньою символікою. Це найкращий турнір, який коли-небудь був у Луцьку».

Тренер зазначив, що хокей на Волині зараз у фаворі, адже кількість учнів постійно зростає. І ще одне: виявляється у хокей грають не тільки хлопці…

«Багато дітей до нас приходить займатися хокеєм. Набираємо дітей з чотирьох років. Популяризація йде, правда, не така, як хотілося б. Неодноразово я казав, що в нас і дівчата займаються. Є також сильні дівчата, які самі хочуть займатись хокеєм. В українському хокеї багато прикладів, коли грають дівчатка в хлопчачих чемпіонатах. У Львові колись грала дівчинка, тепер вона виступає в польському чемпіонаті. Є дівчинка в Дніпропетровську. На жаль, в нас немає жіночого хокею, а в Польщі він є. Тому всі дівчата йдуть туди. Там вони непогано виступають. Одна киянка навіть стала чемпіонкою Польщі в свої 18 років. В чемпіонаті України вони можуть грати з хлопцями лише до 14 років».

У сьомому матчі турніру сталася неординарна ситуація. Тоді на льоді зустрілися місцева «Спарта» і кишинівська «Аквіла». Після пропущеного шайби гра на майданчику загострилася. А після однієї з атак зав'язалась бійка «стінка на стінку». Арбітрам довелось докласти чимало зусиль, щоб заспокоїти гравців. Коли ж пристрасті вляглись, то на лаву штрафників відправились всі десять польових гравців.

«Хокей рідко буває без таких інцидентів. Але для дитячого хокею – це не дуже нормально. Це діти, і вони повинні плекати дружні стосунки. Та всяке буває: одні захищають свого воротаря, інші хочуть забити гол. Та вони виходять з поля - і там, за межами майданчику, вони друзі».

Сам же турнір «Соколята» вже п’ятий рік радує всіх луцьких шанувальників хокею. У такий спортивний спосіб маленькі хокеїсти вшановують пам'ять відомого співака та композитора В'ячеслава Хурсенка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus