USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У луцькому парку вчилися рятувати життя

14 Квітня 2016 21:26
Навчально-польові збори серед учнів старших класів відбулися у Центральному парку імені Лесі Українки. Сьогодні, 14 квітня, 550 школярів з 27-ми навчально-виховних закладів Луцька зібралися на навчально-польові збори з предмету «Захист вітчизни» розділу «Основи медичних знань», - повідомили організатори дійства.

Захід розпочався поділом учасників на 55 команд (в кожній по 10-15 учасників). Кожна з команд отримала завдання пройти 5 етапів: «Десмургія», «Тести», «Іммобілізація», «Туризм», «Надзвичайний стан при пожежі. Методи сортування потерпілих» та 6 травматичних станцій: «Електротравма», «Офіціантка», «Утоплення», «ДТП», «Крадіжка», «Немовля», у яких змоделювали життєві ситуації з потерпілими.

Суддями на травматичних станціях були працівники та волонтери обласної організації Товариства Червоного Хреста України – члени загону швидкого реагування.

У зв’язку з тим, що змагання проходили в місці відпочинку, учасники загону швидкого реагування обласної організації Товариства при необхідності надавали першу допомогу відпочиваючому населенню. Наприклад, у випадку, коли маленька дівчинка, граючись, впала і поранила губу. За надану допомогу батьки дитини були щиро вдячні червонохресним волонтерам.
«Я дуже задоволена цими зборами, адже це не просто теорія, а й практика, яка дійсно пригодиться у житті, звичайно, добре було б, якби не пригодилась, проте,зараз не легкий у країні час, тому я буду впевнена, що я буду готова допомогти людям. Окреме спасибі Товариству Червоного Хреста України, їхні актори були чудові і змогли створити дійсно екстренну ситуацію», - учениця ЗОШ №11 Анастасія Гвоздецька ще довго пам’ятатиме цей день.

Загалом емоції учасників 8-годинних навчально-польових зборів вирували, адже все було реалістично та дуже цікаво.

Організатори впевнені, що ці практичні заняття допоможуть у різних небезпечних ситуаціях.

Підсумки та призові місця навчально-польових зборів будуть відомі вже завтра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus