USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Луцькому садочку відкривають нові групи

7 Жовтня 2015 11:02
Нові групи, які відкриваються в дитсадку, звідки виселили відділення пенсійного фонду, зможуть вмістити більше 100 дітей.

По це стало відомо під час засідання міськвиконкому сьогодні, 7 жовтня.

Нагадаємо, в місті – велика проблема з дитсадками: на одне місце по декілька бажаючих, групи переповнені, і не всі лучани мають змогу водити своїх дітей у садочки.

Нагадаємо, Держфінінспекція у Волинській області здійснила державний фінансовий аудит виконання обласної цільової соціальної програми розвитку дошкільної освіти. Аудитори з’ясували, що площі в дитсадках, які можна використовувати для груп, органи місцевого самоврядування віддавали в оренду підприємцям та установам.

У ДНЗ №20 у Луцьку, при 41 заяві батьків у 2014 році, які не вдалося задовольнити, протягом досліджуваного періоду здавали в оренду площу садочка, на якій можна було розмістити 1 групу на 20 місць.

Аналогічно, у ДНЗ №19 - 75 таких заяв батьків, які хотіли, аби їхні діти відвідували садочки у 2013 році, та 55 заяв - у 2014 році. Частину ДНЗ, де можна було розмістити 2 групи, передани в оренду приватному підприємцю. Крім того, у приміщенні садочка розміщена бібліотека-філіал №2 для дітей Централізованої бібліотечної системи Управління культури виконкому Луцької міської ради площею на дві групи.

Додамо, що врешті, в Луцьку таки відшукали місце для додаткових груп, відселивши з одного садочка орендаря.

Так, вже завтра, 8 жовтня у ДНЗ № 25 відкриваються після ремонту 4 вікові групи для діток. Для цієї потреби вже введи 20,5 ставки працівників, що передбачає 272 тисячі гривень на зарплату.

Крім того, напередодні відкриття закупили нові меблі, посуд, м’який інвентар, на що з міського бюджету виділили 418 тисяч гривень.

Як зауважив начальник міського управління освіти Олег Гребенюк, дітей в нові групи набирають, згідно з електронною чергою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
РОман Показати IP 7 Жовтня 2015 16:12
А добровільно - примусові внески по садочках так і не відмінили

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus