USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцькому зоопарку - чергове пухнасте поповнення

24 Червня 2016 13:22
Луцький зоопарк в обмін на п’ятьох чорних лебедів отримав від Миколаївського звіринця самичок степового вовка та поні, а також пару носух, - повідомлять на сайті міськради.

Щодо останніх, то вони представлені у нашому зоопарку вперше. Їхній вольєр – поряд із вольєром зелених мавпочок, яких отримано у подарунок під час відкриття у жовтні 2015-го і які вже встигли порадувати потомством.

На щастя, нелегку дорогу в таку спеку тварини перенесли нормально і вже встигли потішити тих, хто приходив у зоопарк на відвідини цього тижня. Всіх інших ласкаво просимо у гості на вихідні – поспілкуватися з нашими підопічними і вкотре переконатися в тому, що зоопарк розвивається та впевнено іде на шляху перетворення закладу в місце найкомфортнішого відпочинку на природі у межах Луцька.

Окрему подяку працівники Луцького зоопарку висловлюють керівництву Миколаївського зоопарку, що має найбільшу на теренах нашої країни колекцію тварин, за підтримку, розуміння і тісну співпрацю. До речі, він – один із найстаріших в Україні і незабаром відзначить 116-ту річницю від дати створення, а привітати колег із цим поїдуть і лучани.
Носухи, або коати – рід невеликих ссавців сімейства єнотових, поширених на обох американських континентах. Їхня назва «коати» походить від однієї з місцевих індіанських мов.

Носухи названі так за невеликий рухливий хоботок, утворений передньою частиною верхньої губи і подовженим носом. Довжина тіла – 41–67 сантиметрів, хвоста – 32–69 сантиметрів. Маса – орієнтовно 11 кілограмів.

Живуть носухи в основному в тропічних лісах, проте зустрічаються і на краю пустелі. Вони всеїдні, але вважають за кращу м'ясну їжу. На відміну від інших єнотових, що ведуть нічний спосіб життя, носухи активні цілодобово й особливо вдень. Зазвичай тримаються групами від 5–6 до 40 особин.

Самки і дитинчата живуть у групах, а самці тримаються поодинці. Самка народжує від двох до шести дитинчат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus