USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцькому зоопарку - нові мешканці

1 Травня 2016 22:53
У Луцькому зоопарку оселилися альпаки.

Про це повідомляють на сторінці Луцького зоопарку у мережі Фейсбук.

«Обіцяний нами Великодній «подарунок» уже сьогодні радував гостей зоопарку, викликаючи жвавий інтерес і дорослих, і малечі. Бо до цього альпак переважна частина з них бачила хіба що на картинках. Тим паче, що новачки виглядають колоритно. Адже самичка у нас має білий окрас, а самець - чорного кольору», - йдеться у дописі.

Прибули нові мешканці до Луцька із Рівненського зоопарку, який вже неодноразово допомагав лучанам.

«Пара копитних ссавців одразу ж освоїлася на новому місці так, ніби завжди тут жила», - розповідають працівники зоопарку.

Нагадаєм, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини писало, що Луцький зоопарк поповнився новими «пухнастиками».

Довідково:

Альпа́ка — одомашнений південноамериканський копитний ссавець родини верблюдових, водиться в Чилі, Перу і Болівії, пасеться на високогір'ї в Андах.

Ця тварина значно менша від лами за розміром. Зріст - 0,9-1 метр в холці, із шиєю і головою - ще приблизно 60 сантиметрів, довжина тіла біля 1,4 метра, вага - орієнтовно 80 кілограмів. Голова альпак дещо загострена, що дозволяє діставати траву між камінням у горах. Тіло альпаки вкрито м'якою довгою (до 38 сантиметрів) вовною, подібною до вовни мериносів. Саме через вовну альпака і вирощують. Вона ж вкриває усе тіло тварини та захищає від значних температурних коливань. У високогір'ї ці коливання сягають діапазону у 50 градусів за Цельсієм.

М'яка вовна альпак міцніша за вовну овець. Природне забарвлення вовни коливається у значному діапазоні від білого і жовтуватого до чорного.Тварина пасеться як на луках високо у горах, так і в заболочених місцинах. Може декілька днів обходитися без води, як і всі верблюдові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus