USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Луцькій міській раді – проти перевірки використання бюджетних коштів

22 Травня 2015 14:22
Члени «бюджетної» комісії міськради не підтримали ініціативу створення тимчасової контрольної комісії з питань перевірки ощадливого витрачання бюджетних коштів. Особливо проти такої ініціативи виступили члени депутатської групи "Рідне місто" Іван Корчук та Олександр Пиза.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 22 травня.

Як повідомив член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук, наразі, відповідно до чинного законодавства, усі угоди щодо придбання товарів та послуг на суму менше 100 тисяч гривень виконавчі органи міської ради та комунальні підприємства укладають поза тендерами, що створює передумови для неощадливого використання коштів та фінансових зловживань.

До прикладу, закупівлю робіт на ремонт частини вулиці проводять без конкурсу, на власний розсуд. Депутат зауважив, що є документ – висновок компетентного органу щодо одного з виконавчих органів міськради, який закупив роботи за сумою, що понад вдвічі перевищує ринкову ціну. Відтак, пропонують здійснити вибіркову перевірку окремих угод виконавчих органів міської ради та комунальних підприємств, зіставивши реальну ринкову вартість товарів та послуг та ціну, яку заплатили за них. З його слів, з організацією роботи такої комісії не виникне проблем, а проект рішення спрямований на те, щоб луцькі КП і виконавчі органи міськради ощадливо використовували кошти.



Заступник міського голови Лариса Соколовська визнала, що питання слушне, адже зловживання у будь-якій галузі варто виявляти та перевіряти. Втім, вона зазначила, що не має уявлення, як працюватиме така комісія і як вона кваліфіковано визначатиме ринкову ціну товарів та послуг.

Голова комісії Іван Корчук зазначив, що перевірки створюватимуть дискомфорт на комунальних підприємствах. На це Ігор Поліщук відповів, що члени комісії працюватимуть, не відвідуючи підприємства, а подаватимуть відповідні запити. Отже, психологічного дискомфорту для працівників підприємств це не створюватиме. До прикладу, перевірять договір на купівлю бетону комунальним підприємством та ціни, за якими продають аналогічний бетон декілька підприємств у Луцьку, визначивши середню ринкову ціну.

Натомість депутат Олександр Пиза назвав ініціативу «піар-ходом», тому що, з його слів, депутати мають можливість перевірити правильність і повноту використання бюджетних коштів, не створюючи таких комісій.

Ігор Поліщук відповів, що популізмом це рішення можна було б назвати у разі, якби не існувало згаданого висновку контрольно-ревізійного управління стосовно одного з виконавчих органів міськради.

У підсумку члени комісії усе ж не підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 22 Травня 2015 15:05
На луцьктепло мільйони відмили на ремонтах і будівництві, вікна в котельнях зі старого стікла і кривих рам списували за ціною стіклопакетів. а ми зараз мусимо без води ціле літо бути. Деж романюк допустить перевірку!!!!!!
гриць Показати IP 22 Травня 2015 15:06
громада має право знати, куди йдуть гроші громади. А тут очевидно в панів противників рило у пушку
Ернест Показати IP 22 Травня 2015 15:33
Якщо бояться - значить є що перевіряти!
вектор Показати IP 22 Травня 2015 15:44
хай ще перевірять махінації Ткачука

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus