USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі депутати не оскаржуватимуть рішення польського Сейму

31 Серпня 2016 17:01
Луцькі депутати не підтримали оскарження скандального рішення польського Сейму, мотивуючи це тим, що встановленням історичної справедливості повинні займатися Міністерство закордонних справ та Верховна Рада України. Обранці громади у більшості повважали, що органам місцевого самоврядування, до яких, власне, й належить Луцька міська рада, більш «личить» займатися господарськими питаннями міста й містян.

Про це стало відомо під час засідання 12-ої чергової сесії Луцької міської ради сьогодні, 31 серпня.

Зі слів депутата Павла Данильчука, відповідні проекти рішення подали в усі районні, а також в міську і обласну ради.

«Ми цього не ініціювали, це «ланцюгова реакція», - зазначив обранець громади.

Підтримав колегу й депутат Луцької міськради Григорій Пустовіт:

«На жаль, історія набагато складніша, ніж нам цього б хотілося. Справді, були складні часи в українсько-польських стосунках. Але сьогодні ми говоримо про резолюцію Сейму. Ми почули звинувачення, але не почули вибачень від іншого боку. А ніхто не каже про те, що українсько-польський конфлікт міг бути організованим радянськими службами. Було дві імперії, які між собою воювали. Може нам треба було не бути толерантними, коли поляки нас гостро звинувачували. Може нам треба було «показати зуби» ще тоді й не було б такого болючого для українців рішення Сейму? Тим часом наш президент став на коліна перед польським народом, то думаю польський очільник держави мав би зробити так само», - сказав депутат.

Натомість, від імені усієї фракції виступив депутат від політичної партії Українське об’єднання патріотів - УКРОП Ігор Поліщук:

«Ми вважаємо, що у своїх рішеннях Луцька міська рада повинна керуватися Законом України «Про місцеве самоврядування». Питання міжнародних відносин та встановлення історичної справедливості - у компетенції Міністерства закордонних справ та Верховної Ради України. Щодо міськради, то вона зобов’язана займатися мінімумом політикою, а актуальними господарськими питаннями лучан», - зазначив обранець громади.

На це «свободівець» Микола Федік відповів, мовляв, вищезгадане звернення не є порушенням закону, проте є обов’язком міськради:

«Волинь завжди пам’ятатиме ті події. Й сьогодні в селі Гайове Ківерцівського району - річниця від розстрілу тисячі українців поляками на нашій же території», - зазначив депутат.

Однак, враховуючи те, що такий проект рішення може ще більше розпалити міждержавну ворожнечу, луцькі обранці громади його не підтримали. Зокрема, не голосували за ініціативу усі члени фракції УКРОП.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що депутати Луцької міської ради беруться вирішувати складні геополітичні питання, не вирішивши житлово-комунальних питань рідного міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Василь Показати IP 31 Серпня 2016 17:35
Волинь? Ківерцівський район? А де Федік знаходиться, в Гайовому? То нехай там і знаходиться. Що він робить в міській раді Луцька, якщо його інтереси будь де, але не в Луцьку?
Васч Показати IP 31 Серпня 2016 18:04
Свобода - Кремлівські провокатори.
Федік Показати IP 31 Серпня 2016 18:16
Якщо питання стосується національної гідності та честі, національних інтересів України, нашої історичної памяті то мой інтерес як громадянина України, який шанує історію і думає про маййбутнє це вся Україна.
юзько пилсудськый Показати IP 1 Вересня 2016 07:49
Якась дивна реакція дописувачів, їм плюють в обличчя, а вони кажуть що це дощ іде. Я не лучанин,і не волиняк, але Волинські події 1943-го року вважаю одним з найкращих проявів патріотизму, шаную па"мять і низько вклоняюся героям УПА. Відтепер тільки за ВО "Свобода"!!!. P.S. Шановний пане призедент, на коліна ставайте перед Богом, та своїм народом.
Волинянин Показати IP 1 Вересня 2016 09:43
Дивно, був час міська рада та всі місцеві навіть сільські ради приймали рішення про невизнання президента, Верховної ради,уряду, закликали не визнавати чи навпаки визнавати прийняття Законів а тут поляки назвали геноцидом діі украінців на території Волині а депутати як українські холопи вклонилися низенько і згадали що не можуть порушувати Закон та приймати лише рішення що стосуються місцевого самоврядування. Якісь двійні стандарти, чи не так? Далі поляки примусять заплатити компенсації і "незламні" приймуть "доленосне" рішення платити бо це "останнє" рішення для безвізового режиму.
юзько пилсудськый до Волинянин Показати IP 1 Вересня 2016 16:07
Історія має здатність повторюватися . Будуть дещо інші дати, але події такі ж, а результати сподіваюсь кращі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus