USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку офіційно закрили 14-те «Поліське літо з фольклором»

25 Серпня 2016 00:25
Фінальними акордами міжнародного свята мистецтва та краси, фестивалю «Поліське літо з фольклором», став яскравий концерт на стадіоні «Авангард». Дійство завершили інтернаціональним гопаком та спільним виконанням гімну Волині.

Офіційне закриття фестивалю «Поліське літо з фольклором» відбулося 24 серпня на стадіоні «Авангард».

Незабутній виступ подарували волинянам фольклорні колективи з Польщі, Тайваню, Грузії, Кіпру, Ізраїлю, Кореї та Білорусі, а також колективи з Волині та різних регіонів України.
Народний депутат України Ірина Констанкевич привітала присутніх із Днем Незалежності та з тим, що фестиваль відбувся і волиняни мали можливість протягом декількох днів відкривати для себе мистецтво і традиції самобутніх та цікавих країн. Окрім цього, кожен район області представляв творчий колектив у рамках фестивалю. Вона висловила сподівання, що і у наступному році це грандіозне дійство відбудеться і волиняни зможуть побачити колективи з нових країн.

Заступник Луцького міського голови Андрій Киця зауважив, що символічним є те, що в день річниці незалежності України відбувається такий фестиваль, адже Україна – незалежна держава, яка водночас є частинкою світового співтовариства.

Начальник управління культури облдержадміністрації Валерій Дмитрук відзначив, що завдяки таким фестивалям зближуються народи та країни.

Директор фестивалю Юрій Войнаровський наголосив, що без підтримки обласної ради, Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» фестиваль не відбувся б. Він побажав гостям фестивалю миру та злагоди, адже дійство відбувається не заради розваги, а заради миру.
«Хай почує Путін, всі росіяни, які на сході мають злий настрій щодо України – Україна є, була і буде. «Поліське літо» є, було і буде», - наголосив директор фестивалю.

Колективи, які брали участь у фестивалі, отримали особливі подарунки – «віз добра», виготовлений без використання цвяхів та наповнений волинськими рослинами, який «їздить усім світом», подяки та спільні фото.

Керівник колективу з Тайваню подарував сувенір – віяло з побажаннями миру, щастя та добра.

«Я вас люблю, я люблю Луцьк та Україну», - звернувся українською до усіх присутніх гість з далекого Тайваню.

Віяло директор фестивалю передав Ірині Констанкевич, пожартувавши, що воно допомагатиме під час засідань Верховної Ради, де буває надто гаряче.
Завершальним акордом фестивалю став запальний український гопак, який танцювали представники усіх колективів, та гімн Волині – пісня «Волинь моя», виконана у супроводі музичних інструментів різних країн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
глядач Показати IP 25 Серпня 2016 09:56
Організація заключного концерту на стадіоні -жахлива. Зарубіжні колективи танцювали на біговій доріжці, як наслідок на деяких секторах нічого не було видно. Чому б не танцювати їм на полі? А ще вразила культура лучан-стояли в поході і їм байдуже, заважають вони комусь чи ні. Молодь агресивна і неадекватна. Одним словом-йдемо в Європу!!!
Танцюристка до глядач Показати IP 25 Серпня 2016 10:32
Деяким колективам незручно було танцювати на траві-слизько,тому танцювали на біговій доріжці.А в чому організація жахлива?
Саша Показати IP 25 Серпня 2016 10:34
Я теж із родичами пішов на Авангард, але витримали півгодини. Чути було тільки в гучномовці, побачити нічого не змогли, бо колективи виступапли далеко за гратами на біговій доріжці. Авангард не пристосований для таких дійств. Добре, хоч білету вхідного не треба було купувати.Оце хіба на фотках можна побачити хто там виступав.
Василь Показати IP 25 Серпня 2016 11:12
Для таких дійств в цивілізованих країнах існують амфітеатри,як наша ротонда в парку,наприклад.Чому б міській владі не відновити її?Трохи збільшити.А то барів,аптек в місті купа,наче подуріли всі.
1601 Показати IP 25 Серпня 2016 11:12
Підтримую! Дійсно було так, як сказано в попередніх коментарях. Ми теж пішли, бо нічого не було видно за тими хто стояв.
глядач Показати IP 25 Серпня 2016 11:40
Діти з Грузії, Польщі, України танцювали на траві, не дивлячись на те ,що вона МОЖЛИВО була слизька (дощу ж не було). А їхні танці НАБАГАТО РУХЛИВІШІ, ніж в Тайваню,Кореї,Кіпру. Тому я вважаю, що це недопрацювання оргкомітету...
Green Показати IP 25 Серпня 2016 20:40
Інтернаціональний гопак. ХІ-ХІ.А що це таке
ха-ха Показати IP 26 Серпня 2016 21:16
Хіба не зрозуміло для кого робився цей фестиваль, кого в черговий раз пропіарили і відмили гроші

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus