USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку порахували безпритульних тварин

30 Липня 2016 16:32
Щонайменше найменше 425 безпритульних собак нарахували в обласному центрі Волині.

Так, міжнародна організація захисту тварин «Naturewatch Foundation» та українські, в тому числі й луцькі, волонтери, зокрема Віктор Копач, який розробив безкоштовну платформу для реєстрації домашніх тварин, розпочали підрахунок безпритульних тварин.

Згідно із підрахунками, результати вийшли наступними: Київ – 2 605, Миколаїв – 7392, Одеса – 1882, Вінниця – 1865, Дніпропетровськ – 5058, Вінниця – 1865, Глибока – 438 (населення 9 474 ), Чернівці - 3200, Луцьк – 425 безпритульних собак. Тобто, як виявилось, в обласному центрі Волині, таких песиків найменше.

Нагадаємо, представник «Naturewatch Foundation» Браєн Фолкнер провів у Луцьку тиждень, вивчаючи роботу комунального підприємства «Ласка» та удосконалював майстерність відлову тварин.

Власне, заключний день своєї роботи Браєн Фолкнер провів за підрахунком безпритульних тварин та їх відловом. Допомогти підрахувати тварин зголосилися студенти СНУ: Вікторія Кухарик, Іванна Рабчук, Анастасія Ганжук, Василь Бундик, Софія Заєць. Кожен отримав карту із сектором, який повинен обійти протягом двох годин. При виявленні тварини, волонтери робили відповідну помітку в анкеті. У цій же анкеті потрібно було вказати і стать тварини, якщо така відома, її стан, стан шкіри, вгодованість, доросла особина чи цуценя, вагітна чи годуюча мама, здорова чи хвора, домашня чи безпритульна.

Згодом, проаналізувавши анкети, представники Naturewatch дали повну картини щодо стану та кількості безпритульних тварин у Луцьку. Опісля усі анкети зібрали, та представник від Naturewatch Наталія Сорокопуд внесла дані в спеціальну формулу.

Загалом, за станом на травень 2016 року у Луцьку виявили 425 безпритульних собак. Завдяки даному підрахунку з'явилися мапи, де вказано, на яких вулицях необхідно ретельніше попрацювати щодо відлову тварин.

Проте, на жаль, щодня люди викидають на вулицю нових чотирилапих, які поповнюють зграї безпритульних. Так, днями небайдужі лучани знайшли у смітнику в пакеті 5 викинутих кошенят, які забрали працівники місцевого притулку для тварини, а наступного дня лучани знайшли та передали до комунального підприємства 16 цуценят.

«Без примусового чіпування та реєстрації домашніх тварин не вдасться вирішити проблему безпритульних. Тільки чіткий контроль над домашніми та відлов у сусідніх містах та селах дасть можливість вирішити ситуації в цілому», - переконаний Браєн.
Загалом зоозахиснику з США надзвичайно сподобалось у Луцьку: «Луцьк - це місто, яке мені дуже сподобалось. Місцеві ловці вміло застосовують старе обладнання, а також нове, подароване мною. Вони швидко вчаться, не завдають болі тваринам і вміло відловлюють їх. Люди, які працюють, насправді люблять тварин».

Нагадаємо, минулого року луцькі студенти разом із захисниками тварин також підрахували кількість безпритульних собак на теренах обласного центру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
А Показати IP 30 Липня 2016 16:37
А Дану порахували? Вона бідна десь в Туреччині мається.
Лучанка Показати IP 30 Липня 2016 20:20
Бідні тварини!
Ковельчанин Показати IP 30 Липня 2016 21:54
Хм, щоайменше найменше - це як так?
Песик Показати IP 30 Липня 2016 22:30
подивітся на $задоволені"обличчя Гицелів,----НАСОЛОДА!!!
ну-ну до Песик Показати IP 2 Серпня 2016 00:31
під"їдьте в притулок на Мамсурова і подивіться в очі і руки ветеринарів і працівників , які за копійки годують , оперують і лікують тварин - тоді дасте коментар )
Анонім Показати IP 30 Липня 2016 22:55
Доки Дана на собачі гроші вигулює турка на морі бідні пси з голоду пухнуть
ну-ну до Анонім Показати IP 2 Серпня 2016 00:37
щосуботи організовуются поїздки волонтерів в притулок , долучайтесь , будь ласка , те що привезете для тварин - тим і погодуєте . Ліки для тварин теж можете привозити . Не варто контролювати хто кого вигулює , як любите тварин і вважаєте що тваринам зле , ДОПОМАГАЙТЕ ЇМ САМІ
ха! Показати IP 31 Липня 2016 11:15
Найменше!? сміх тай годі,,,! та в нас у деяких районах собак бродячих собак більше ніж людей! вони на ДПЗ були? або на Цукровому за-ді р-н Вересневе?... Два тижні тому була у Львові, то бачила тільки сабак на "повідках"- домашніх, і ні одного бродячого! Може це стаття не про Луцьк і не про КП ЛАСКА? І така ситуація в нас напевно ще довго не змінеться, нам ще до цього рівня і порядку дуже далеко!... але звучить все гарно!
ну-ну Показати IP 2 Серпня 2016 00:25
а ви крім підрахунку бродячих тварин на ДПЗ щось намагались зробити ? Підібрали чи просто підгодували твринку ?чи може комусь розповідали про необхідність стерилізації домашніх тварин -бо саме так можна вплинути на к-сть бездомних тварин .Негарно когось засуджувати , коли сам палець об палець не вдарив щоб досягти того рівня чи порядку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus