USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку презентували молодіжний центр

1 Липня 2015 15:10
Центр, де матимуть можливість безплатно збиратися активні молоді волиняни, відкрили у центрі міста.

Відкриття першого громадського Молодіжного центру для роботи молодіжних організацій та ініціатив відбулося 1 липня у Луцьку.

Як розповів координатор СГО «Молодіжна платформа» Захар Ткачук, однією з нових форм роботи з молоддю є молодіжні центри. Вони здійснюють практичну роботу з молоддю, що важливо, адже управління та відділи органів влади, зазвичай, мають небагато працівників та можуть виконувати переважно патронатні функції координування та фінансування. Натомість, практичні функції, з його слів, у країнах ЄС покладені на молодіжні центри.

Наразі в Україні такі центри формуються, їх налічується вже до 30. Проте вони не мають однакових критеріїв. До прикладу, в країнах ЄС існує європейський знак якості молодіжних центрів (вони повинні мати площу не менше 300 метрів квадратних, приміщення для проведення заходів, хостел тощо).
У Луцьку презентували прообраз справжнього молодіжного центру, який стане місцем, де безплатно збиратимуться активісти громадських організацій, молоді люди. Існуватиме невеликий коворкінг-центр з чотирма комп’ютерами та безплатним доступом до мережі інтернет. Важливо, що збиратися у центрі можна у будь-який час доби, що зручно для учасників таборувань, які вирушають у дорогу вночі.

Активісти презентували основні кластери, на які поділятиметься центр. Це центр патріотичного виховання молоді, навчально-методичний центр для молодіжних ініціатив, центр грантових програм та міжнародної співпраці, центр підтримки та розвитку студентського самоврядування, а також центр євроклубів та учнівства.

Серед програм, які реалізовуються та будуть реалізовуватися у центрі - «Активні громадяни» (програма Британської ради для молоді, яку пройшли до 100 молодих українців), «Молодіжний працівник», Школа свідомого громадянина тощо.

У тому, що митрополит Луцький і Волинський Михаїл зацікавлений у співпраці з молоддю, запевнив проректор Волинської православної богословської академії священик Ярослав Черенюк. Саме у будівлі цього духовного навчального закладу за адресою вулиця Градний Узвіз, 5, митрополит виділив приміщення для молодіжних громадських активістів.
Виконувач обов’язків начальника управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна пообіцяла сприяти розвитку центру та зауважила, що ідея стати комунальною установою, яку озвучив Захар Ткачук, не сприятиме багатогранному розвитку центру, адже комунальна установа повинна втискатися у певні рамки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
вова Показати IP 1 Липня 2015 15:48
центр одурювання молодих людей нічого доброго там не буде
Lesja до вова Показати IP 1 Липня 2015 16:22
Hitler-jugend.....davajte v4it jak moskaliv dybasutu..... nazija ponad yse !!!!!!!!!
хех Показати IP 1 Липня 2015 15:52
Дармоїди
луцкий Показати IP 1 Липня 2015 16:05
опять этот Бус-Гутаим в центре внимания)))
от) Показати IP 1 Липня 2015 17:08
прекрасно
555 Показати IP 1 Липня 2015 18:08
як на війну ,то нема кому йти - хлопців по селах забирають, а як плескати язиками про патріотизм - то їх хоч греблю гати....вони хочуть все когось виховувати! Самі вже виховались - покажіть на ділі свій патріотизм, а не всякі центри творіть, приміщення дайте, потім у комунальну власність візьміть, оплатіть компослуги хтось, бо ж бачте ми громадським ділом зайняті, потім зарплату дайте керівництву центру і т.д. Хтось порахував скільки вже їх є, тих виховних всяких організацій, центрів, платформ, і іншого ідіотизму? Що мішає їм приєднатись до вже існуючих, а не творити до безкінечності нові? Бажання керувати хоч кимось - більш нічого!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus