USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку пропонують вшанувати полеглих бійців хвилинною зупинкою транспорту

5 Серпня 2015 08:16
Волинські волонтери та бійці, які захищали нашу країну на сході, у тому числі й колишні військовополонені, звернулися до Луцького міського голови Миколи Романюка з пропозицією 24 серпня долучитися до всеукраїнської акції вшанування пам’яті полеглих у боях.

Так, у серпні цього року виповнюється гірка річниця «іловайського котла», де трагічно загинули сотні українських бійців, сотні були поранені та взяті в полон, частина з них і досі в полоні.

Відкрите звернення до міського голови оприлюднила волонтерка Наталія Ариванюк на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Підготували звернення до нашого міського голови. Навіть і не сумніваюсь, що буде підтримано таку ініціативу», - написала вона.

Текст звернення:

Шановний Миколо Ярославовичу!

Ми, волонтерська спільнота Волині, учасники АТО, у тому числі визволені з полону донецьких та луганських терористів, звертаємось з наступного приводу.

Як відомо, 24 серпня 2015 року наша країна відзначатиме державне загальнонародне свято – День Незалежності України. З приводу святкування 24-річниці української незалежності, в усій країні відбудуться урочистості та святкові заходи.

Останній рік для всього населення України став великим випробуванням. На сьогоднішній день, наша держава фактично перебуває у стані війни з терористами, які посягли на державний суверенітет України, її територіальну цілісність, а також незалежність. Також у серпні цього року виповнюється гірка річниця «Іловайського котла» – трагічної загибелі сотень українських бійців, сотні військовослужбовців було поранено та сотні бійців захоплено в полон, де перебувають по даний час, доля багатьох українських військових досі невідома.

Найбільших людських втрат за період АТО в процентному відношенні зазнала наша Волинь. Багато родин чекають на повернення своїх рідних із зони бойових дій на сході. На жаль, є і такі сім’ї, що вже втратили надію на повернення своїх синів, батьків, братів.

Ми, волонтерська спільнота Волині, учасники АТО, робимо все можливе, щоб Україна перемогла, і віримо, вона переможе – в ім’я усіх тих, хто поклав своє життя за незалежність нашої держави. Усіх нас об’єднує патріотизм, віра у світле майбутнє України, шана до її полеглих синів і всіх, хто відстоював незалежність нашої держави.

24 серпня 2015 року, в День Незалежності України, міста нашої держави приєднуються до надзвичайно важливої всеукраїнської акції – вшанування загиблих на сході Героїв. У цей день рівно о 14 годині 00 хвилин на вулицях міст на одну хвилину зупинять рух транспортні засоби та звуковими сигналами автомобілів вшанують пам'ять загиблих воїнів в зоні АТО. Наше місто, яке теж зазнало втрат його найкращих синів, повинне приєднатись до цієї всеукраїнської акції, та символічно вшанувати пам'ять земляків, які загинули під час проведення антитерористичної операції на сході України.

У зв’язку з вищевикладеним, просимо Вас, Миколо Ярославовичу, як міського голову, прийняти рішення щодо проведення 24 серпня 2015 року у місті Луцьку акції з вшанування пам'яті загиблих військовослужбовців на сході – учасників АТО.

Репост!Підготували звернення до нашого міського голови!!! Навіть і не сумніваюсь, що буде підтримано таку ініціативу!...

Posted by Natali Natali Aryvaniuk on 4 августа 2015 г.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Андрій Показати IP 5 Серпня 2015 12:18
Копіювання з Ізраїлю. Тільки не треба рівняти щось з чимось. Як жителі Ізраїлю разом боронять свою землю, і що робиться в нас під час незрозумілої АТО. А волонтерам тільки б попіаритись.
антон Показати IP 6 Серпня 2015 10:36
"..Волинські волонтери та бійці які захищали нашу країну.." Я б не рівняв би до бійців котрі гниють і гинуть в холодних окопах волонтерів котрі живуть вдома в теплі в достатку з файними відкормленими личками,а один два рази в місяць відвідують військові частини на Сході.
До Антошки Показати IP 7 Серпня 2015 12:07
А ти скільки раз відвідав бійців на Сході? А от Валєра Курстак (Нововолинськ), і далеко не тільки він, вже разів під 80 там були. І не всі вони в теплі, а тим більше в достатку (Зінкевича з Панасюком в рахунок не беру). І бійці і волонтери роблять одну велику справу, а не умнічають в інтернеті.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus