USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Аукціон заради бійців АТО у Луцьку: відбулося не так, як планували

5 Липня 2015 22:00
Близько сотні картин представили майстри заходу України, їхні дороговартісні витвори коштують по кілька тисяч, а той десятків. Купити їх згодилися депутати та багатії області, аби передати виручку бійцям АТО, втім, на аукціон не прийшли.

Нагадаємо, вернісаж робіт майстрів західних областей України розпочався із 3-го липня в дизайн-студії Room в ТРЦ ПортCity.

«Тут представлено до сотні картин. Як тільки до мене звернулися з пропозицію відкрити виставку мистецьких робіт, я одразу погодився, без роздумів. У нас війна. Хоча я і не на фронті, але намагаюся робити усе, що від мене залежить, тому допомагаю так. Зокрема дав свої картини, разом з роботами художників нашої студії – їх біля 10», - розповів власник дизайн-студії Юрій Чайка.
Зауважимо, що родзинкою вернісажу є роботи українського митця Василя Люльки з міста Косів, що на Івано-Франківщині. Його картини зроблені без фарб, виключно із природніх матеріалів: з березової кори, моху, листя лопуха, винограду, кукурудзи, пелюсток троянд. Найдорожча робота - «Тайна Вечеря» - 60 тисяч гривень.
Представила свої картини й волинська художниця Марина Паламарчук.
«Мистецтво піднімає дух. Окрім того, ми – митці, хоча і не воїни на фронті, але воїни в душі, й відображаємо усе, що відбувається в нашій країні, через картини. Інколи це доступніший спосіб, ніж телебачення. Ми намагаємося привертати увагу суспільства до тих проблем, які є навколо нас», - каже художниця.

На захід прийшов громадський активіст Володимир Бут-Гусаїм, він запевняє, що готовий фінансово підтримати українських воїнів.

«Ці заходи дають естетичну насолоду присутнім та користь для наших воїнів. Особисто я готовий придбати якусь картину, ще не вибрав яку, але маю із собою тисячу гривень, яку налаштований тут лишити, щоб ці кошти пішли нашим бійцям, які самовіддано захищають Батьківщину», - розповідає волинянин.
Втім, аукціон не відбувся, бо бомонд Волині не прийшов, хоча, запевняють організатори, заможні люди зголосилися прийти на цей захід.

Як наслідок, провели розпродаж картин зі знижкою для присутніх. Назбирати вдалося лише 50 тисяч гривень.

Юрій Чайка зауважує, що завтра він озвучить тих людей, які не дотрималися свого слова й «зірвали» аукціон.

Організував захід «Автомайдан Волині».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 30
лучанка Показати IP 5 Липня 2015 22:09
пропоную вислів "бомонд Волині" брати у лапки
Дмитро Показати IP 5 Липня 2015 22:37
Просто бомонд Волині має всіх в одному місці, хлопці повернуться відірвуть їм ****:)
глядач Показати IP 5 Липня 2015 23:16
Виставка дійсно чудова, роботи достойні... Організатори молодці! А інші - Бог їм суддя
укр Показати IP 5 Липня 2015 23:22
1) Думаю "бомонд" варто було б хоча б запросити.... 2) А що на ат о пожертвували художники?
аяяй до укр Показати IP 6 Липня 2015 01:05
Як що? Своi картини.А багатi повиннi були прийти I викупити всi роботи художникiв.
Вася до аяяй Показати IP 6 Липня 2015 09:51
Шо, правда??! Зараз намалякаю на цiлу галерею, клич бомонд!!!
Ярик до аяяй Показати IP 6 Липня 2015 12:00
Не повинні були викупати.Повинні були прийти і якщо сподобаються картини то їх викупити.Може картини не сподобалися?А може ціни.Я особисто здивований що Кузьму Скрябіна намалювали з автоматом.Він якраз усіх призивав скласти зброю і жити в мирі.Почитайте хоча б його звернення до президента та політиків.А використовувати його імя та образ для самопіару це ганьба.
Хлоп Показати IP 6 Липня 2015 00:18
Не зрозумiв. Вони що, зобов'язалися купити цi картини? 60 тис. за оцю "вечерю"? Менi дуже цiкаво, хто ж погодився...
Анонім Показати IP 6 Липня 2015 06:36
сови неймовірні!
такот Показати IP 6 Липня 2015 06:51
Картина Бут-Гусаїма у касці у кріслі голови облради зібрала б набагато більше коштів!:) Щось багато цього... стало у ЗМІ, а як з приводу призова чи мобілізації а Бут-Гусаїм?!
Анонім Показати IP 6 Липня 2015 09:21
За що той Юрчик не візьметься - все через одне місце)
Ирина до Анонім Показати IP 6 Липня 2015 20:30
Так обидно,когда люди из зависти переходят на личности!!!! Так Вы что то сделайте! Возьмитесь за что то! Не получается ничего у того,кто ничего не делает!!!! А тявкать анонимом любой может!!! Юра молодец!!!!!!!!!! Успехов и процветания!!!!!!!!!!!
Олег Показати IP 6 Липня 2015 09:36
Не варто казнокрадів та вискочок називати бомондом.
гриць Показати IP 6 Липня 2015 09:50
Знайшли де організувати - в Порт-сіті. Туди просто не має бежання іти.
Слава Показати IP 6 Липня 2015 12:02
А я не особливо розумію, про що тут взагалі йде мова, всім відомо, що у нас люди з середнім статком більше схильні до благодійності, а де їм узяти такі гроші на "високе мистецтво"? Перепрошую заздалегідь за лапки, але наші митці реально заганяються, згодна, роботи гарні, але береги також треба бачити, це не художники зі світовим ім/ям, а відповідний рівень можна вільно купити в Флоренції, на Мон Марті чи Родосі за 15-30 євро, і ці картини дійсно користуються спросом, і якби у наших митців не було б зіркової хвороби, то і картини були б розкуплені, і на благодійність гроші зібрані, та й імена художників мало по-малу на слух втрапили. Так що біда не лише в байдужості меценатів, а й в неадекватному самосприйнятті художників.
Олена до Слава Показати IP 8 Липня 2015 12:42
Слава, Ви самі собі суперечите, люди з середнім статком не мають грошей на високе мистецтво, а вільно купити в Флоренції, на Мон Марті чи Родосі - це реально і нормально для Вас? Чому така зневага до митців нашої країни і така повага до іноземних?? Нерозумію...
Слава до Олена Показати IP 8 Липня 2015 17:37
Я веду мову про різні ціни на полотна рівної якості в різних, так би мовити, локаціях продажу, скажемо, в європі середня ціна на такі картини 20 євро, візьмемо курс 25 грн/євро, отримаємо 500 гривень!!!! Проста математика виходить. В результаті не я наших митців не поважаю, а вони - людей, потенційних споживачів їх товару.
Олена до Слава Показати IP 8 Липня 2015 19:01
Якщо Ви поважаєте наших митців - зробіть замовлення в нас на відповідну ціну, і за білет в "Європу" гроші візьміть собі, як бонус.А розвивати треба свою країну, щоб вимагати від своїх чогось більшого, а не ганьбити!!!
Слава до Олена Показати IP 9 Липня 2015 12:11
Бачу, я дуже вразила Вашу мистецьку душу, за що перепрошую, залишаючись при своїй думці. Я не замовляю портретів, живописів і т.д., купую те, що в око впало і лежить в моїй ціновій категорії. А коли Вам так болить ціна на квиток до Європи, то подумайте трохи ширше, на цьму сервісі сидять також люди, які у відрядженнях бувають в різних країнах, а то і живуть за межами України, от вони і бачать щось інше, з цього приводу висловлюють сою думку, і їх бачення не повинне коштувати Вам таких душевних митарств.
єс Показати IP 6 Липня 2015 13:07
а чому журналюги пишуть що шось не так!!!! зібрали норм суму ..коли після різних заходів дають до 10 тис.гривень---і бьють в себе в груди кажучи я громадський активіст!!!!в *опу тих активістів займаються піаром мріючи про депутатство чи якусь посаду!!!Башкалєнка водою обливали і кричали!!!.....добра і хороша людина зробить добре Богові угодне діло ..але буде про це мовчати.
свідок Показати IP 6 Липня 2015 16:18
був один з "бомонду" - скандально відомий у місті суддя Ковтуненко - навіть щось купив
Ирина Показати IP 6 Липня 2015 20:40
Я,если честно,поражаюсь многим комментариям.....так обидно....люди стараются,что то делают,и делают прекрасные мировосприятия, организовали замечательную Галерею,в которую я и многие мои друзья ходят с удовольствием,делают покупки и мы с таким же удовольствием рассказываем,что у нас в Луцке появилось хорошего уровня Галерея,где могут выставить,показать и продать даже обычные люди,которые даже не мечтали об этом,и ребята реально поддерживают,и помогают!!!!Скажу больше-люди с удовольствием покупают эти работы!!!!! И большое спасибо,судье Ковтуненко если он что то купил!!!!Благодаря ему и те кто сделал покупки,ребятам и удалось собрать эту сумму!!!!Люди будьте добрее!!!!!!!!!
Анонім Показати IP 6 Липня 2015 20:57
Подібні заходи треба в першу чергу вміти організовувати. Мало зібрати картини і просто запросити відомих і небідних людей. Треба створити умови і атмосферу, в яку прийдуть люди з певним статусом. На превеликий жаль, наші галеристи просто не вміють проводити такі акції.... Я не буду говорити про рівень картин, чи про ціни.... Якщо ви хочете продати дорогу річ багатій людині, при тому, що можливо ця річ їй і не потрібна - ви повинні ВМІТИ ПРОДАВАТИ!!!!!
Ирина до Анонім Показати IP 6 Липня 2015 21:14
Ну так подождите......в нашем городе ни у кого нет такого опыта! Опыт приходит со временем! Но тем ни менее,что то же делается,ребята стараются! Всему свое время! Тем более молодцы!!!!!!!!!!!!!!!!!
лучанин Показати IP 6 Липня 2015 23:12
Усі роботи це просто дикий жах, це парад несмаку і кіча. Це нагадує якусь підпільну секту. Ви хоч тямите що ви робите чи це данина моди і мавпування. Не позорте Волинь своїм рівнем інтелекту
Ирина до лучанин Показати IP 7 Липня 2015 08:35
Вы только что обозвали людей Волыни,которым нравятся эти картины и они с удовольствием их покупают _парад несмаку і кіча._, підпільна секта_и т.д.....Ужас!!!!! Каждый художник рисует то,что ему по душе,есть люди которым это очень нравится или не очень нравится,или вообще не нравится,но,что бы писать такие выражения и коментарии....это надо каким быть _не далёким _ !!!!! или ужасно завидовать!!!
ой до лучанин Показати IP 7 Липня 2015 14:21
якшо такий грамотний то чому не підпишешся власним прізвищем та і мям..що ми прийшли до тебе на науку
бомонд Показати IP 8 Липня 2015 19:03
зборисько ідіотів і хворих людей на голову
Олена до бомонд Показати IP 9 Липня 2015 00:20
Сльози не дають говорити...
Жанна Показати IP 17 Липня 2015 10:18
Дивно читати коментарі людей. "парад несмаку", "кіча".... Цікаво цього поціновувача мистецтва побачити))) Данина моді завжди повинна бути присутня, і це нормально. Я від мистецтва дуже далека, але картини дійсно класні. Із задоволенням придбаю одну з них собі. Молодці!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus