USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку назвали переможців загальноукраїнського диктанту з польської мови

24 Травня 2016 08:00
158 осіб писали Третій загальноукраїнський диктант із польської мови, який відбувся в Луцьку 21 травня.

Про це інформує Волинський монітор.

Захід організували в залі Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти. Присутніх привітала голова Спілки вчителів-полоністів України імені Габріелі Запольської Світлана Зінчук, яка ознайомила всіх із планом проведення заходу, зачитала лист-звернення від організаторів, зокрема керівника фонду «Свобода і демократія» Роберта Чижевського, та повідомила, що загалом в Україні на написання диктанту польською мовою зголосилися близько 2,5 тисяч осіб. Представник Генерального консульства РП у Луцьку віце-консул Марек Запур побажав учасникам диктанту успіхів в орфографічних змаганнях.

Школярі, студенти та дорослі з Луцька, Рівного, Ковеля, Здолбунова й Костополя працювали над текстом про першого правителя польської держави Мешка І, який у 966 році прийняв християнство. Диктант читала вчителька польської мови Ядвіга Демчук із Центру розвитку польської освіти за кордоном.

Усіх учасників нагородили пам’ятними дипломами. Переможцями ж у віковій категорії 12–18 років стали Володимир Принда (І місце), Анастасія Клушина (ІІ місце) та Олена Покальчук (ІІІ місце). Серед дорослих І місце посіла Христина Федак, ІІ місце – Наталія Касянчук, ІІІ місце – Катерина Давидюк.

Усі лауреати отримали книжкові нагороди, а переможцям диктанту у віці 12–18 років вручили також мр3-плеєр, планшет і цифровий фотоапарат. Традиційно вже відзначили польськомовними подарунковими виданнями найстаршого та наймолодшого учасників конкурсу. Цьогоріч ними стали Владислав Багінський і Юлія Сех відповідно.

Третій загальноукраїнський диктант із польської мови організував фонд «Свобода і демократія» в рамках програми «Біло-червоне АВС», покликаної сприяти розвитку навчання польської мови та знань про Польщу за кордоном.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ogo Показати IP 24 Травня 2016 11:01
Ого, писали диктант на колінах.... та ще й на голих.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus