USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку – сонячна радість для особливих «сонячних» дітей

5 Серпня 2015 11:54
Тепле сонце, ігри, забави, друзі, пригоди і радість від нових зустрічей - все це для дітей є звичним, коли за вікном літо і в них канікули. Саме цей набір літнього відпочинку подарували сьогодні для дітей з синдромом Дауна та їхніх батьків члени організації «Діти надії» волонтери Міша Судніцин, Андрій Савицький, Софійка Шимків та директор центральної бібліотеки для дітей Ніна Бочарова .

Заручившись підтримкою Олени Мельник, яка є головою правління ВОГО « Даун Синдром» в Луцьку, для дітей організували незвичне пізнавально - розважальне свято «Скарб допомоги». На початку зустрічі всі діти розповіли трішки про себе, про свої мрії – від гарного платтячка до мрії бути відомим футболістом, тренером, стати власницею квіткового магазину. А далі діти помандрували, згідно з малюнками на карті, парком біля Палацу учнівської молоді (саме там знаходиться їхня обласна громадська організація) у пошуках маленького потяга на дитячій залізниці, кумедного слоника і « мистецької стоянки».


На кожному знайденому обєкті діти грали у рухливі ігри, слухали цікаві історії про потяг та слонів. На мистецькій стоянці майстриня Олеся Задонцева, за бажанням дітей, робила тату на руках і обличчях. Дівчатка прагнули квіток і сонечка, хлопці футбольного м’ячика або дракончика. Завершивши пригодницьку прогулянку дітлахи поспішили до зали, де на них чекав солодкий стіл із запашною піцою і прохолодним соком, з добром організований благодійниками свята. Продовжилась зустріч веселою, танцювальною дискотекою, забавами від клоуна, роль якого виконували методист центральної бібліотеки для дорослих Марина Пивовар.


Своїм святом волонтери з організації «Діти надії» подарували і самим дітям, і їхням батькам радість нового спілкування, нових вражень, емоцій, краси, любові, віри і народження нових мрій і бажань.

«Саме через спілкування з цими особливими дітьми, які відкриті до людей через свою сонячну посмішку, за якою ніколи не криється зло і погані наміри, ми повинні
принести в цей світ віру, тепло, світло, щастя і добро», - .вважає Ніна Бочарова

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини писало про лучанина з синдромом Дауна, який ламає стереотипи.

Свято закінчилось, але для цих дітей воно має продовження у виступах лялькового театру «Соняшник» центральної бібліотеки для дітей, заняттях у творчих студіях, волонтерських акціях і просто веселих зустрічах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus