USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку створять громадську організацію підприємців*

21 Жовтня 2014 12:21
Підприємці малого та середнього бізнесу Луцька потребують захисту їхніх прав та інтересів. Дієвий вихід – створення громадської організації підприємців міста. Посприяти створенню такої установи підприємці попросили кандидата у народні депутати від Луцька Ірину Констанкевич.

Тож, з ініціативи Ірини Мирославівни організували фокус-групу, яка провела соціологічне опитування серед підприємців міста, аби визначити необхідність створення громадської організації та з’ясувати низку інших питань, що стосуються проблемних моментів підприємницької діяльності.

Відомо, що під час дослідження опитали 719 підприємців міста. З них 96% вважають доцільним створення громадської організації, яка б захищала інтереси підприємців.

Підприємець Ігор Климчук розповів: «Ми звернулися до Ірини Мирославівни з пропозицією створити громадську організацію підприємців. Адже нам потрібний дієвий орган, що стане проміжною ланкою між підприємствами і різноманітними контролюючими організаціями, фондами, законотворчими інституціями місцевого та державного рівня. Підприємці зазвичай вирішують свої проблеми самостійно, однак не завжди їм це вдається. Бо створена державою система працює часто навіть проти інтересів підприємництва».

Зі слів соціолога Тетяни Кулик, яка очолила моніторингову групу, результати дослідження показали, що найбільше підприємців хвилюють великі податки, проблеми з оформленням великої кількості звітів, документів, відсутність інформації щодо ведення бізнесу.

Своєю чергою, кандидат у народні депутати Ірина Констанкевич, яка взялася допомагати підприємцям, розповіла про перспективи роботи у цьому напрямку: «Створити громадську організацію – перший етап нашої роботи. Другий – рекомендації щодо головних напрямків реформ у сфері малого і середнього бізнесу. Зокрема, збереження і вдосконалення спрощеної системи оподаткування для малого і середнього бізнесу, зменшення податкового навантаження, спрощення митних процедур, забезпечення прозорості митної служби, спрощення податкової звітності, а також перенесення функцій обліку і нарахування податків на фіскальні органи, зменшення кількості дозвільних процедур та перевірок контролюючими органами.

До слова, члени новоствореної громадської організації працюватимуть на добровільних засадах. Пріоритет надаватимуть бізнесменам Луцька, але можуть долучатись і підприємці з районів.

Тож, наразі триває процес вирішення організаційних моментів створення громадської організації та юридичного їх втілення.

Підприємці розповіли, що раді мати підтримку Ірини Мирославівни на місцевому рівні як від депутата Луцької міськради, і сподіваються, що незабаром матимуть цю підтримку також у Верховній Раді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
аяяй Показати IP 21 Жовтня 2014 12:40
кругом вона вона вона , все знає про всіх дбає, а чи не забагато на себе бере ?ну не може одна лбюдина бути компетентною у всіх сферах
Ковельчанин до аяяй Показати IP 21 Жовтня 2014 12:44
Головне - компетентно обіцяти
Антон до аяяй Показати IP 21 Жовтня 2014 12:45
І цікаво, чому до виборів нічого про неї не писали? А тут просто прорвало, мабуть і вночі не спить, добрі діла творить, скоро німб виросте.
Анонім до Антон Показати IP 21 Жовтня 2014 18:09
Відкрий очі!!!!!!!!!!!!! Вона керівник благодійного фонду і про неї як мінімум вже рік і газети і телебачення розказує!
Ковельчанин Показати IP 21 Жовтня 2014 12:47
Як то ще коменти не видалили?
Вінстон Показати IP 21 Жовтня 2014 13:10
перед виборами вспливають дуже багато "добродійників". Що ж НАМ робити? - Проводити вибори кожен місяць!!!
віто Показати IP 21 Жовтня 2014 15:47
треба систему контролю змінювати, а не громадські організації створювати для боротьби з контролерами. Контроль - не погано, але він має бути адекватним. Громадська організація вирішує проблеми тих, хто там працює.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus