USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку вакансії «на стовпах» вважають небезпечними

26 Серпня 2016 19:33
Працівники Волинського обласного центру зайнятості назвали «вуличні» вакансії сумнівними та навіть небезпечними, - повідомляє «Волинська правда».

Про це стало відомо під час прес-конференції у Волинському обласному центрі зайнятості.

Зокрема, начальник відділу організаційної роботи та архівної справи обласного центру зайнятості Олена Мисковець розповіла, що для дослідження на вулицях області протягом дня було знято більше 400 оголошень щодо пошуку працівників, 112 із них - унікальні.

Тож, більшість оголошень подали роботодавці, які вже співпрацюють із центрами зайнятості, але щоб знайти більше людей та швидше, підприємці розвішують ще й власні оголошення. Переважно, це стосується сфери торгівлі, де є велика затребуваність працівників та їх швидкий обіг.

Інший вид оголошень стосується роботи із неофіційним працевлаштуванням та тіньовою заробітною платою. Аби вияснити умови працевлаштування, представники центру зайнятості вдалися до прийому «таємний покупець» й телефонували до рекламодавців самотужки, мовляв, шукають роботу. Таким чином, вдалося з’ясувати, що 40% роботодавців пропонують нелегальну працю із неофіційною зарплатнею. Понад 30% - пропонують офіційне працевлаштування за бажанням робітника. 9% роботодавців взагалі уникали відповідей на запитання про заробітну плату та офіційне працевлаштування й пропонували особисту співбесіду для «уточнення всіх деталей».

Решта досліджених оголошень стосувалися мережевого маркетингу. Зазвичай, кажуть у центрі зайнятості, такий вид заробітку спрямований не на пошуківців роботи, а для отримання додаткового доходу авторам таких оголошень.

Окрім того, відзначають в центрі зайнятості, майже усі роботодавці не зазначили у своїх оголошеннях подробиць роботи, назви фірми тощо. До того ж, серед усіх оголошень, зайнятою виявилася лише одна вакансія. Найпопулярнішими серед «вуличних» вакансій є продавці продовольчих та непродовольчих товарів, кухарі, кондитери, водії та комірники.

За результатами дослідження, працівники центру зайнятості, дійшли висновку, що «вуличні» вакансії є сумнівними, а подекуди навіть небезпечними для людей, оскільки вони не супроводжуються умовами страхового стажу, офіційного працевлаштування та зарплатні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Швондер Показати IP 26 Серпня 2016 20:43
А кацапське фото з кацапськими руБЛЯми тут нафуя? Своїх фото немає?
О Показати IP 26 Серпня 2016 22:30
Центр зайнятості нарешті занявся своїми обов'язками. Був у мене один рік тяжкий 4 роботи змінила. Але досвід на все життя здобула. Як я номери теж обдзвонювала і вивчила всі луцькі вакансії. Сама непостійна вакансія працівники супермаркетів. А раніше в людей по 30 років стажу було і один запис в трудовій книжці. А тепер така непостійність. От і їдуть в Польщі і Італію... І там як кому щастить чи ні.
Андрій Показати IP 27 Серпня 2016 08:23
Успішний підприємець шукає помічника... Міжнародна компанія шукає людей для офісно-кадрової роботи... Робота для всіх, стаж і досвід не потрібні... Одразу видно, де лохотрон. Нормальна фірма кого-небудь наймати не буде, тим більше ліпити оголошення на стовпах. Люди, думайте головою! Ось вам кілька прикладів: 1.Центр біржових технологій (ТЦ "Глобус"). Читають всім охочим чотири безкоштовних лекції про шикарні заробітки на біржі Форекс. Решта лекцій - за гроші, сама по собі робота на біржі - лотерея. Хтось виграє, а хтось має формувати призовий фонд. В плюсі завжди тільки організатор. 2.Офісно-кадрова робота (пр.Волі, 6 (профспілки), 4-й поверх. "Заробляйте гроші в круїзах". Лохотрон для мрійників: вішають на вуха локшину про великі можливості, але нічого не гарантують. 3.Тянь-Ші, Тянь-Де, Тієнс та інші варіації назви. Мережевий маркетинг з постійним підключенням нових людей. Піраміда. Офіс - вул. Словацького, десь над Базілік-Шоу. 4.Amway. Ці "супер-підприємці електронної комерції" завжди працюють як таємні агенти: натякають, але прямим текстом правду не кажуть. Головне - затягти потенційного кандидата під вплив більш досвідчених спонсорів. А далі - все просто: щомісяця купуєш товари по завищених цінах "для власного споживання", отримуєш за це бали, їздиш на мотиваційні семінари, агітуєш свою рідню і друзів вступати в диво-бізнес. Результат - втрата грошей, друзів і репутації.
клон Показати IP 27 Серпня 2016 16:06
центр нез*йманості устраняє конкурента об/яви на стовпах-лохотрон робота від цз-сама к*нчена

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus