USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Луцьку - вечір пам’яті Костянтина Шишка

22 Травня 2015 12:34
Вечір – спомин з нагоди 75-річчя від дня народження видатного лучанина, поета Костянтина Шишка відбудеться у Луцьку.

Про це повідомили в управлінні культури міської ради.

Сьогодні, 22 травня, о 17.00 у Палаці культури міста Луцька відбудеться вечір –спомин з нагоди 75-річчя від дня народження волинського поета, перекладача, художника Костянтина Шишка.

Вхід вільний.

Кость Шишко лишив велику поетичну спадщину. У його творчому доробку вінки сонетів, поеми, гумористичні твори. Багато з них стараннями друзів ще у радянський період побачили світ у самодруківських виданнях. Згодом, після проголошення Україною Незалежності, появились збірки «Сльоза олії золота», «Вибрані вірші», «Вогонь», «Пісня дощу» (2001).



До слова, пам'ятник Костянтину Шишку у 2013 році встановили у сквері Луцька на перехресті вулиць Кривий Вал та Лесі Українки.



Довідково.

Кость Шишко – український письменник, дисидент. Народився у 1940 році, а помер – у 2002-му.

Талант Костя Шишка прирівнюють до шевченківського.

Він жив у Луцьку, навчався у Луцькому педінституті імені Лесі Українки на історико-філологічному факультеті, працював в обкомі комсомолу.

У 1965 році під час сумнозвісного Луцького процесу над політв’язнями Валентином Морозом та Дмитром Іващенком (викладачами Луцького державного педінституту імені Лесі Українки) він потрапив у число неблагонадійних. Його виключили з партії, звільнили з роботи, не давали публікуватись.

Отож, він втратив роботу і надію на будь-яку творчу перспективу. Однак не зневірився, жив скромно, але чесно. Лишив по собі велику поетичну спадщину, проніс через все життя любов до шкільних вчителів і однокласників.

У творчому доробку Костя Шишка – сонет, поеми, гумористичні твори. Багато з них стараннями друзів ще у радянський період побачили світ у самодруківських виданнях.

Згодом, після проголошення Україною незалежності, появились збірки «Сльоза олії золота», «Вибрані вірші», «Вогонь». У 2010 році у видавництві «Волинська обласна друкарня» (Луцьк) побачила світ книга «Писанки».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus