USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку відкрили меморіальну дошку загиблому в АТО медику. ФОТО

5 Травня 2016 17:47
Меморіальну дошку пам'яті героя Олександра Сивого урочисто відкрили на стіні Луцького базового медичного коледжу сьогодні, 5 травня. Сашко був випускником цього коледжу, викладачі та керівництво учбового закладу добре його пам'ятають. Тепер він – герой-легенда для студентів медколеджу, та для усіх небайдужих.

Нагадаємо, Олександр Сивий був рядовим роти патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» УМВС України у Волинській області. Загинув волинянин 29 серпня 2014 року у «Іловайському котлі», його останки опізнали за результатами ДНК-експертизи. Його та ще чотирьох загиблих воїнів із батальйону «Світязь», яких вважали зниклими безвісти, лучани провели в останню путь 27 грудня 2014 року.

На відкриття зібралися рідні бійця, бойові побратими, друзі, працівники коледжу, студенти, представники влади, міського духовенства, усі хто знав, любив, поважав та пам'ятає загиблого хлопця.

Право відкрити пам'ятну дошку на честь Олександра Сивого, надали бойовому побратиму Дмитру Білецькому і студенту коледжу Роману Устимчуку. Освячення меморіальної дошки провели настоятель Братської Хрестовоздвиженської церкви Київського патріархату отець Василь та співслужителі духовенства міста. Усі присутні схилили голови, вшановуючи пам'ять героя хвилиною мовчання.
З рідних були присутні мама загиблого героя, Світлана Федорук, яка не втрачала надії на те що син живий і шукала його довгих 4 місяці, в тому числі в зоні бойових дій, його сестри Вікторія Семенюк та Марія Фармазюк, а також дівчина Сашка - Юлія.
Директор медичного коледжу Аліса Хмелькова подякувала всім хто підтримав ініціативу коледжу створити цю меморіальну пам'ятку на честь загиблого студента. «Він добре навчався, виявляв особливий інтерес до складних медичних дисциплін і любив історію. Користувався повагою у викладачів та мав авторитет серед товаришів. Був скромним, веселим, товариським, розсудливим і самостійним. Був справжнім патріотом та людиною з загостреним почуттям справедливості», - розповіла про колишнього студента Аліса Хмелькова.

До слова запросили скульптора, автора меморіальної дошки Михайла Шумського. «Не хочу нічого говорити, справа скульптора говорить сама за себе. Хочу лише, аби такої роботи у мене більше не було і, щоб наші діти повернулися додому живі та здорові», - додав скульптор.

Бойовий побратим героя Андрій Рабомізо згадав як на руках у Сашка Сивого помер його бойовий товариш, а за три дні після цього з «Іловайського котла» не вийшов Олександр.
Також взяли слово голова Луцької РДА Ігор Ярмольський, голова Луцької районної ради Валентин Приходько, радник голови Волинської ОДА Борис Кондратюк, тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління Національної поліції у Волинській області Петро Шпига, який передав родині загиблого героя іменну нагороду «Іловайськ-2014».

Незважаючи на дощ, який пішов під час церемонії відкриття та покладання квітів, ніхто з присутніх не поспішав розходитися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus