USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку вперше відбулися змагання з легкоатлетичного кросу

3 Листопада 2015 18:02
Обласні змагання з легкоатлетичного кросу провели на новоствореній біговій доріжці, яку облаштували в парку імені 900-річчя міста Луцька. До цього Федерація легкої атлетики України не мала взагалі де проводити на Волині аналогічні змагання, тому їй і завдячують за сьогоднішнє дійство.

Чемпіонат області із легкоатлетичного кросу відбувся сьогодні, 3-го листопада.

Як розповів голова комітету по фізичній культурі та спорту Луцької міської ради Юрій Волинець, було три пропозиції, де облаштувати доріжку для кросу: в парку на Потебні, над заплавою річки Стир біля мосту на вулиці Ковельська і нинішній варіант.
«Обрали цю територію, бо хороший природний ландшафт, є схили, підйоми. Окрім того, хочемо це зробити такою собі стежиною здоров’я, на якій будемо проводити різні змагання спортивно-оздоровчого характеру. Тут повирізали хащі, закрили колектори, люки, засипали їх піском, також прибрали мокрі ділянки і ями – їх теж піском засипали.

Такі змагання вперше у Луцьку. Раніше ми не проводили їх, бо не було де, адже база з легкої атлетики у нас була дуже слабкою, а ті місця з асфальтним покриттям спричиняли травмування, тому й не ризикували здоров’ям дітей», - коментує Юрій Волинець.

Помірятися силою на обласні змагання приїхали понад 100 учасників, а це 9 команд.

Очільник Федерації легкої атлетики Волинської області Володимир Рудюк розповідає, що облаштувати комунальникам бігову доріжку довелося тому, що Федерація легкої атлетики України внесла у календар змагань у 2015-му році місце змагань – Луцьк.

«Ця траса виникла після того, як Волині доручили провести змагання із легкоатлетичного кросу. Тому, аби випробувати цю трасу, яка прийматиме госте й з усієї країни, ми тут і проводимо обласні змагання. Заразом визначимо кращих бігунів, які представлятимуть честь Волині», - розповідає Володимир Рудюк.
Спортсмен додає, що цього року на Волині відбувся стрибок у житті спорту – ефективний розвиток інфраструктури, якого не було за усі роки незалежності України.

«У Луцьку потрібно робити більше загальнодоступних спортивних об’єктів. Перші кроки вже зробили – це центральний стадіон «Авангард», який для всіх відкритий. Інше питання, те, що у нас немає стежок здоров’я, бігових чи велотрас у парках та скверах, у нас такі доріжки, що й для ходьби непридатні, хащі кругом. Ми бачимо, як за кордоном розвинена спортивна інфраструктура й люди масово тренуються.

Втім, завдяки нашим партнерам - Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» - сьогодні до легкої атлетики на Волині прикута увага з Києва, нам довіряють. Як наслідок, 20-22-ого листопада у нас відбудеться конференція з легкої атлетики України за участю віце-президента Європейської Федерації з легкої атлетики. Ми бачимо, що спортивна інфраструктура розвивається не лише в обласному центрі, а й в регіонах. Для прикладу вже збудували сучасні бігові доріжки в Камені-Каширському, Любешові, Маневичах і їх з’являтиметься ще більше уже в наступному році», - додав головний легкоатлет краю.

У підсумку змагань визначили переможців. Зауважимо, що всі ці спортсмени стали не лише кращими на обласних змаганнях, а й пройшли відбір на всеукраїнські змагання, які відбудуться 11-14-ого листопада на цій же трасі. Після наступних забігів, переможці поїдуть в Європу. Призи переможцям вручила «Волинська газета».
Переможці:


2000 рік народження й молодші дівчата: 1- Чепура Марія (Ківерційвський район), 2 – Токарчук Катерина (Любешівський район), Павлюк Наталія ( Луцький район).

Хлопці: 1- Захарусь Назар (Луцький район), 2- Вишньов Владислав (Любешівський район), 3- Корнійчук Максим (Луцький район).

Дистанція 2 кілометри, юніорки 1996-1997 роки: 1 – Гач Оксана ( Луцький район), 2 - Чиж Ірина (Ківерцівський район), Кух Іванна (Любешівський район).

Дистанція 3 кілометри, хлопці: 1 – Хоменко Володимир (Ківерцівський район), 2 – Шитлюк Владислав (Любешівський район), 2 – Якимович Дмитро (Луцький район).

Молодь, 2 кілометри: 1 – Філюк Марія (Луцький район), Мізернюк Альона (Горохівський район), 3 – Лушпенко Вікторія (Ківерцівський район).

Дівчата 1998-1990-ті роки: 1 - Касян Дарина (Любешівський район), 2 – Королюк Іванна (Ківерцівський район), 3 – Вожатка Катерина (місто Луцьк).

Три кілометри, хлопці: 1 – Друкачук Тарас (Ківерцівський район), 2 – Лозинський Богдан (Любешівський район), 3 – Михайловський Андрій (Маневицький район).

Чоловіки, 5 кілометрів: 1 – Русюк Юрій (Горохівський район), 2 – Березюк Сергій (Любешівський район), 3 – Головницький Олександр (місто Ковель).

Жінки – перемогла Борисюк Олена.

Команди: 1 місце посіла команда Любешівського району, 2 – Ківерцівського району, 3 – Луцького району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus