USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку вшанували загиблих в Афганістані

15 Лютого 2017 12:42
Волиняни-учасники війни в Афганістані кажуть, що з-під куль повернулися додому справжніми українцями, тими людьми, між якими виникла міцна і непохитна дружба, у яких загострене відчуття справедливості та незгасаюча любов до Батьківщини.

Урочисті заходи з нагоди 28-ої річниці виведення військ з Республіки Афганістан та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав розпочалися в Луцьку 15-го лютого.

У Волинському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка розпочали захід із Державного Гімну України та хвилини мовчання, аби віддати шану загиблим в Афганістані воїнам.

ЧИТАТИ ЩЕ: УНІКАЛЬНІ ОСОБИСТІ РЕЧІ Й ФОТО ВОЛИНСЬКИХ АФГАНЦІВ

Зі сцени ведучі зауважили, що вірні присязі, 20-літні юнаки з Волині поверталися на рідну землю з Афганістану, пізнавши ціну життя, й розпочали будувати незалежність України. Також вони вийшли на Майдан у 2014-2015 роках, адже їх війна навчила зривати невільницькі пута з України. Також сотні воїнів добровільно вступили у ряди ЗСУ, аби вже сьогодні дати відсіч бойовикам на сході України.

Як зауважив голова обласної спілки афганців, депутат обласної ради від партії «УКРОП» Григорій Павлович, війна для фганців досі продовжується, бо чимало побратимів зараз на сході України.

«Цю війну історики та політики називають окупацією. Але що захопили ми – солдати!? Нічого, крім поранених, убитих, скалічених. А найцінніше, що нам дав Афганістан – міцну дружбу та бойовий досвід, загострене відчуття любові до Батьківщини. Ми доводимо конкретними справами, що українцями повернулися з Афганістану й досі продовжуємо боротьбу та волонтерську діяльність. Ми стояли на Майдані, а зараз боремося з російськими окупантами. Так випало на нашу долю, що доводиться пережити дві війни», - розповів Павлович.
Із сумом він повідомив, що торік волиняни попрощалися з 30 афганцями.

Далі розпочався концерт та нагородження.

Медаль «За заслуги ІІ ступеня» отримав Зелінський Валентин Михайлович із Рожищ.

Медаль «За заслуги ІІІ ступеня» отримали: Мігальчук Олександр Сергійович, Філіпчук Ярослав Володимирович.

ЧИТАТИ ЩЕ: «МИ ДЯКУВАЛИ ЗА КОЖЕН ПРОЖИТИЙ ДЕНЬ», - ЛУЧАНИН ПРО ВИПРОБУВАННЯ АФГАНСЬКИМИ ГОРАМИ

Медаль «За звитягу» отримали: Бучак Михайло Васильович, Сер’янюк Микола Миколайович, Шиманський Сергій Григорович, Сац Ігор Олегович, Тарасюк Ігор Олексійович, Перчук Володимир Петрович, Тищенко Андрій Олексійович, Горошко Андрій Зіновійович, ІІилипюк Олександр Володимирович, Уласенко Віктор Юрійович, Мартинець Микола Леонідович, Худик Василь Михайлович, Гуртовський Василь Васильович, Кравченко Олександр Володимирович, Березюк Андрій Миколайович, Ковальчук Віталій Степанович, Козак Микола Володимирович, Березовський Олександр Валерійович.

Вручили грамоти й подяки від облради, облдержадміністрації та Луцької міської ради.

Після заходів у облмуздрамтеатрі відбудеться урочиста хода за маршрутом: Театральний майдан – вулиця Винниченка – проспект Василя Мойсея - меморіальний комплекс «Вічна Слава».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Всезнайко Показати IP 15 Лютого 2017 14:26
А яке відношення до Афгану мають ті, що тримали медаль "За звитягу"?
? Показати IP 15 Лютого 2017 23:11
Як хочуть перевести на паніхіду ...і 15 лютого- День виведення військ з Афганістану ,і 9травня День Великої Перемоги наз фашизмом...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus