USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку встановлять «сонячне дерево» для зарядки ґаджетів

25 Травня 2016 17:09
Для встановлення так званого «сонячного дерева» вже обирають місце – його встановлять або на вулиці Лесі Українки, або на Театральному майдані міста.

Про це йшлося під час чергової сесії Луцької міської ради сьогодні, 25 травня.

Депутат Андрій Козюра у своєму запиті зауважив, що в багатьох містах Європи встановлюють так звані сонячні дерева – solartrees. Це художній та функціональний об’єкт чистої «зеленої» енергії. Він являє собою декілька сонячних панелей, які забезпечують його електроенергією. Підключившись до такого дерева можна зарядити електричний ґаджет, скористатись Wi-Fi та просто відпочити.

Депутати підтримали запит колеги, проте міський голова Микола Романюк зауважив, що таку ініціативу вже обговорювали довгий час та прийняли рішення працювати над реалізацією проекту. Відтак, для нього обиратимуть місце.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
777 Показати IP 25 Травня 2016 19:38
Классс тепер будуть всі заряжені , чому тільки в одному місці?
3574689 Показати IP 26 Травня 2016 23:38
О, а у фонтані, що на Театральному, за допомогою таких пластин можна воду підігрівати-люди митись будуть приходити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus