USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку вимикають опалення

25 Березня 2015 08:30
З 26 березня припиняють теплопостачання у житлових будинках, лікарнях, школах та дитсадках міста.

Про це йшлося під час позачергового засідання виконкому Луцької міської ради 25 березня.

Розглядали питання про тимчасове призупинення подачі теплоносія для опалення на території міста.

Директор департаменту житлово-комунального господарства Іван Кубіцький повідомив, що теплоносій пропонують вимкнути в житлових будинках з 26 березня.



Для цього, з його слів, є декілька причин – по-перше, природна, адже загально добова температура повітря вчора становила 7,8 градуса, сьогодні та завтра її прогнозують на не нижчому рівні. Друга причина – звернення мешканців, які просять вимкнути опалення, тому що хочуть економити кошти, а також повідомляють, що у квартирах треба відчиняти всі вікна, щоб збалансувати температуру.



Наступна причина – розпорядження Кабміну про економію газу – за переліміти підприємству доводиться платити даткові кошти.



Член виконкому Михайло Щур запитав, чи вимикатимуть тепло дитсадкам і чи виникне ситуація, що діти приходитимуть зранку у ДНЗ, де температура повітря становитиме 4 градуси. Іван Кубіцький відповів, що йдеться про вимкнення опалення і в лікарнях, школах та ДНЗ. З його слів, це не становитиме проблеми, адже у разі потреби теплопостачання можна буде відновити протягом половини доби (систему лишають заповненою водою).

Заступник міського голови Тарас Яковлев підтвердив, що температурні показники нині дозволяють вимкнути опалення, навіть керуючись радянськими ГОСТами. Якщо ж погодні умови різко зміняться, теплопостачання відновлять.



У підсумку члени виконкому рішення підтримали одностайно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
111111 Показати IP 25 Березня 2015 09:15
Нарешті,дійшло)))))) А то в квартирі немає чим дихати, вікна відчинені, платимо за підігрів повітря за вікном
235 до 111111 Показати IP 26 Березня 2015 07:54
не у всіх квартирах так тепло, в окремих холодно і при опаленні. ТОму треба поквартирні індивідуальні лічильники тощо А через кілька днів буде знову холодно!
Анонім до 235 Показати IP 26 Березня 2015 10:55
а, нашій державі не вигідні лічильники у квартирах. бо, так менше будуть платити за опалення. без лячильників по максимуму нараховують
орися Показати IP 25 Березня 2015 09:36
В садочках ще рано відключати. Групи великі. В спальнях буде холодно. Не вірю, що після відключення, вони знову ввімкнуть. НЕ ЕКОНОМТЕ НА ДІТЯХ, пане Кубіцький.
123 Показати IP 25 Березня 2015 09:39
Йдіть в дупу. Я працюю в державному закладі (побудованому в 1967 році). Тут холод собачий при включеному опаленні. Електричний обігрівач не дадуть включити. Я молода дівчина, я хочу народжувати дітей, а тут як змерезнеш за 8 годин в ноги ( і маєш стабільний цистит і запалення нирок, а лікарняне піди добийся в наших лікарів.Чи мені валянки взувати у кабінеті. Це знущання.
Лучанка Показати IP 25 Березня 2015 09:39
Скажіть будь ласка ,а в керівників які прийняли рішення вимкнути опалення в лікарнях і дитячих садочках є совість, зараз дітей треба буде одягати в групі теплішше як на вулиці , спати ложити в вологу і холодну постіль, а лікарня то взагалі ужас, як вимикають опалення зразу ж починаються проблеми ще гірші зі здоровям, я незнаю хто перегрівся , якщо нічна температкра була -7,-3, 0 градусів , а денна +10, то неозначає що в садочку чи лікарні буде тепло на протязі дня. Звичайно дорослі люди і старше покоління хочуть зекономити кошти ,тільки чомусь забувають про діток і хворих людей до чого котиться суспільство, попробуйте попрацюйте в холодних кабінетах і процедурних тоді зрозумієте що ви робите бо по іншому неможливо зрозуміти, звичайно почнеться нагрузка на електромережі, буть знову робити планові відключення бо буде перерозхід електроенергіїї про це хтось подумав звичайно ні ,головне проголосувати за тещо поставили на порядок денний і швидше піти по своїх власних справах.
Т.С. Показати IP 25 Березня 2015 09:56
Разве не можно регулировать температуру в системе? Днем минимальная, ночью повыше - и таким образом экономить.
дурдом Показати IP 25 Березня 2015 10:48
Це геніальне і сміливе рішення влади!!! Це прорив в Європу!!!!! Невже літо і міський голова з кабінету ялинку виніс?
Просто мама Показати IP 25 Березня 2015 13:41
Якраз на вихідні похолодання, невже не можна погоду в інтернеті глянути. Вже хоча б з 1 квітня вимикали.
Просто Показати IP 25 Березня 2015 13:59
А де розпорядження міського голови про припинення теплопостачання?
Аби Показати IP 28 Березня 2015 00:16
Тямлять, що роблять? Погоду на наступний тиждень хтось дивився? Не знаю, кому так гаряче стало. Чиновники сидять в свої будиночках з індивідуальм опаленням і в дупі (вибачте) мають людей!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus