USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку завдяки об’єднанню в ОСББ відремонтували труби

25 Серпня 2016 23:15
Мешканці будинку, що по проспекту Соборності, 13 б у Луцьку, ОСББ створили два місяці тому. Попри те, що пройшло зовсім мало часу, вони вже встигли розпочати роботи по заміні інженерних мереж будинку – труб водопостачання.

Про це повідомляє прес-служба Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Проблеми із протіканням тут виникали часто, адже з моменту будівництва споруди труби не змінювали. Особливо важким для мешканців будинку був зимовий період. Тоді, аби локалізувати проблему протікання, на трубу накладали хомут.

Коли ініціативна громада будинку зрозуміла, що від ЖЕКу годі чекати допомоги, вона звернулася до працівників Офісу розвитку кварталу, аби ті надали інформацію про створення об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. Працівники Офісу розповіли про програму підтримки ОСББ у Луцьку та проте, як створивши своє об’єднання можна залучати додаткові кошти з бюджету міста для багатоквартирного будинку. Переваги об’єднання зацікавили громаду. Вже незабаром мешканці зареєстрували своє ОСББ.

Першочерговою проблемою для новоствореного об’єднання були старі труби водопостачання холодної води, які потребували заміни. З цього і розпочало свою роботу об’єднання. Також планується повне оновлення кранів та засувок. Оскільки проведення таких масштабних робіт не по кишені громаді, об’єднання, скориставшись

програмою підтримки ОСББ, залучило кошти із бюджету міста, окрім цього, фінансову допомогу надав Фонд.

Вже рік, як Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» активно бере участь у процесі створення ОСББ. «Проект Фонду «Сприяння розвитку ОСББ та ОСН» передбачає пакет підтримки для новостворених об’єднань.

Зокрема, повну інформаційну та юридичну підтримку, як на етапі створення об’єднання так і в процесі господарювання – компенсацію витрат на реєстрацію, участь в школі лідера ОСББ (тренінги, круглі столи та зустрічі з експертами в цій галузі), співфінансування питань ОСББ, які спрямовані на поліпшення стану житлових будинків та прибудинкової території, можливість проводити засідання правління ОСББ в Офісах розвитку кварталу» – зазначає координатор проекту «Сприяння розвитку ОСББ та ОСН» Андрій Кремський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus