USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У луцьких газетах – найбільший в Україні відсоток власних публікацій

25 Липня 2016 15:02
У кожній третій публікації регіональних друкованих ЗМІ в Україні джерелом інформації є власний кореспондент. У 20% випадків — офіційні особи. Кількість матеріалів на основі інформації від власкорів дуже різниться в залежності від регіону.

Найбільше власних матеріалів - у газетах, що видаються у Луцьку.

Такими є результати моніторингу тридцяти популярних друкованих видань у десяти регіонах України, яке провів Інститут масової інформації.

Так, у луцьких друкованих ЗМІ таких публікацій 59%, в харківських — 47%, тоді як у чернівецьких і запорізьких по 15%, а дніпровських — лише 8%.

Прес-релізи як джерело інформації найбільше використовують ужгородські (52% матеріалів) та чернівецькі (27%) видання. В середньому по Україні — 12,2%.

Перепости з соцмереж в друкованих виданнях використовують вкрай рідко — лише 1,6%. Для порівняння, у регіональних онлайн-видань цей показник 6,1%. Також майже не користуються інформацією з російських ЗМІ (0,2%) та інших іноземних видань (0,2%).

Серед інших джерел інформації у газетах також є коментарі експертів (4,2%), сайти офіційних структур (4%), інші місцеві ЗМІ (3%), очевидці (2,9%).

Варто зазначити, що у 16% матеріалів джерело інформації не вказано взагалі, тобто тобто в цих новинах порушений стандарт достовірності.

Детальніше про розподіл джерел інформації по регіонах — на інфографіці від ІМІ.



Моніторинг провів Інститут масової інформації за підтримки програми МАТРА Посольства Нідерландів в Україні.

В рамках моніторингу досліджували джерела інформації усіх матеріалів з 30 регіональних друкованих видань десяти регіонів України (Вінниця: “Вінницька газета”, “33 Канал”, “РЕАЛ”; Дніпро: “Днепр Вечерний”, “Наше місто”, “Зоря”; Запоріжжя: “МИГ”, “Суббота плюс”, “Панорама”; Луцьк: “Волинь-нова”, “Вісник і К”, “Волинська газета”; Одеса: “Одесская жизнь”, “Вечерняя Одесса”, “Слово”; Ужгород: “Новини Закарпаття”, “РІО”, “Панорама”; Полтава: “Зоря Полтавщини”, “Коло”, “Полтавський вісник”; Харків: “Вечірній Харків”, “Время”, “Слобідський край”; Херсон: “Новий день”, “Вгору”, “Гривна”; Чернівці: “Молодий буковинець”, “Погляд”, “Час”), що вийшли з 20 по 26 червня 2016 р. включно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus