USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У луцький костел прибуде Вифлеємський вогонь

19 Грудня 2014 11:40
Урочиста передача Вифлеємського вогню миру прихожанам римо-католицького Кафедрального Костелу св. Петра і Павла відбудеться у неділю 21 грудня об 11 годині.

На територію України Вифлеємський вогонь передадуть уже сьогодні. Кореспондент Інформаційного агентства Волинські Новини наразі перебуває в Устилузі, де зустрічає вогонь миру разом із пластунами. Стежте за розвитком подій на нашому сайті.

Акція передачі Вифлеємського вогню миру була започаткована у 1986 році австрійською телерадіокомпанією ORF з міста Лінц. Із самого початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. І одразу ж цю благородну справу взяли в свої руки скаути.

До Європи Вогонь із Вифлеєму привозять літаком австрійські скаути, а вже з Відня він мандрує із рук в руки цілою Європою. По Україні вже п’ятнадцять років поспіль Вогонь поширюють члени Пласту – Національної скаутської організації України.

Вифлеємський вогонь миру постійно горить у Віфлеємі, у церкві, яка стоїть на місці народження Ісуса Христа. Цей Вогонь – символ любові і миру, які Христос приніс на землю. Вогнем з Віфлеєму запалюють свічки вдома на Святу вечерю. Щороку він мандрує по світу, долаючи кордони і єднаючи християн в часі Різдва Христового.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Крук Показати IP 19 Грудня 2014 15:24
Хороша справа. Чекаємо на продовження.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus