USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Львові блокували вагони із волинською деревиною

26 Травня 2016 11:00
Вагони з волинською деревиною, що прямувала на експорт, заблокували активісти на залізничній станції «Клепарів» у ‎Львові – громадські діячі вимагали перевірити, чи законно її перевозять.

Про це повідомляє zaxid.net.

Активісти нарахували близько 200 вагонів із різною деревиною ― грабом, березою, сосною, буком. На частині кругляку відсутні чіпи, якими повинна маркуватися деревина.

Працівники залізниці відмовлялися допускати активістів до вагонів. На місце прибула поліція.

Як розповів громадський активіст Антон Петрівський, велику кількість вагонів, завантажених деревиною, вони побачили випадково, проїжджаючи вулицею Шевченка у Львові. І вирішили перевірити законність перевезення цієї деревини.

За словами активістів, їм вдалося дізнатися, що частину деревини везуть на експорт в Румунію. Також на вагонах є написи «в Румунію», «в Польщу».

За окремими документами, які їм показали працівники залізниці, деревина перевозиться з Тернопільщини, Житомирщини, Київщини, деяка з Білорусі, а найбільше ― із Волині.

Небайдужі львів’яни нарахували близько 5-6 потягів по 30 вагонів у кожному, завантажених деревиною різних порід. Серед них граб, береза, сосна, бук.

Перевірити, чи присутні чіпи для маркування лісу, активістів не допускали. Залізничники викликали на місце патрульну поліцію, а та вже слідчо-оперативну групу. Однак слідчі заявили, що не мають права ініціювати перевірку деревини

Активісти просять розголосу, аби не допустити незаконного вивезення деревини за межі України без ретельної перевірки. До консультування залучили також незалежних екологів.

Нагадаємо, нещодавно Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства заявляло, що уся деревина, яку заготовляють та реалізовують державні підприємства, маркуватиметься. Як розповів тоді керівник ВОУЛМГ Олександр Кватирко, це допоможе ретельніше контролювати законність вирубування лісу.

Натомість деякі лісівники Волині висловили сподівання, що таке «нововведення все ж виведе роботу лісогосподарств у законну площину, а не лишиться показовою демонстрацією прозорості»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
38 Показати IP 26 Травня 2016 13:53
Хаосу і беззаконня стає все більше. Ніхто ні за що не відповідає, ось і маємо.Наказати козлів не можна, бо їх Київ призначив! Де децентралізація?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus