USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У місті на Волині зрізають дерева

17 Квітня 2015 13:25
Люди з бензопилами та сокирами дістались району річки Риловиця, що розташувався вздовж вулиці Луцької у Володимирі-Волинському. Після такого «візиту» від багаторічних тополь лишилися лише одні пеньки.

Дозвіл на зрізання дерев надав своїм розпорядженням міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк. Головний привід рубати тополі: створюють аварійну ситуацію, уражені омелою, частково сухостійні та досягли вікової межі.

Зносити дерева доручили приватній фірмі ТзОВ «Істменеджмент», з якою за роботу розрахувалися тими ж спиляними деревами.

І хоч цей район не був належним чином окультуреним і його часто «прикрашали» купи сміття, мешканці прилеглих будинків занепокоєні, адже поруч їхніх осель проходить жвава траса Устилуг-Луцьк-Рівне, а смуги зелених насаджень хоч трішки допомагали легше дихати.

«Паркова територія біля річки Риловиця вже давно потребує впорядкування, бо таке враження, що про неї за останні 25 років усі забули. Колись тут мав бути дитячий пляж, який згодом став пляжем для корів та гусей, а з часом і взагалі поріс чагарниками. Хотілося, щоб міська влада звернула увагу на нашу річку, яку потрібно прочистити, бо скоро вона перетвориться в болото. Шкода, бо тут можна було б облаштувати чудове місце для відпочинку, тим паче, що місцевість ця давня і має свої цікаві легенди», – розповіла одна з мешканок прилеглого будинку.

Дійсно, з річкою Риловицею у Володимирі-Волинському пов’язують багато легенд. Одна з яких – давня легенда про змія. Кажуть, що він жив під землею і поїдав молодих дівчат. Побороти його зміг лише сміливий воїн, який списом заколов змія. І коли той конав, то сильно бив хвостом по землі і вирив ним глибокий рів, який наповнився водою з річки Луга. Назвали люди цей рів річкою Риловицею.

У фондах Володимир-Волинського історичного музею є зуб невідомої доісторичної істоти. Дехто називає його зубом саме того змія, якого вбив сміливий юнак. Нащадки увіковічнили цю легендарну подію на гербі княжого міста, де з часів середньовіччя зображають святого Юрія, який перемагає змія.

Мешканці прилеглих багатоповерхівок та садиб звернулися до мера міста Петра Саганюка з листом у якому просять посприяти в облаштуванні паркової зони біля річки Рилавиця та пропонують міській владі скласти план необхідних робіт за орієнтовними пунктами:

1.На місці зрізаних тополь висадити берізки, липи. Розчистити чагарники.

2.Почистити дно річки, а вибраним мулом підняти заболочені місця. Облаштувати газони.

3. Відновити алеї для прогулянок на острові. Регулярно скошувати траву, щоб не допускати забур’янення території.

4. Правоохоронним органам патрулювати територію острова (оскільки там полюбляють розпивати спиртні напої, що є порушенням громадського спокою).

5. Встановити декілька лавочок на бетонній основі.

6. Закріпити за учнями ВПУ (гуртожиток якого знаходиться поряд) та школою для дітей із вадами слуху цю територію для щорічного сезонного прибирання.

7. Встановити назву для парку (наприклад, парк «Зміїний»)

Частково деякі роботи із пропонованого вже зробили, зокрема провели прибирання території та висадили молоді берізки.

До слова, за останні роки у Володимирі-Волинському зрізали велику кількість дерев. Зокрема, сквер біля історичного музею, який знаходиться в центрі міста.
Частину скверу виділили під будівництво церкви і до півдесятка дерев у ньому зрізали. Не погребували навіть півстолітньою реліктовою липою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
А2А Показати IP 17 Квітня 2015 15:05
(6. Закріпити за учнями ВПУ (гуртожиток якого знаходиться поряд) та школою для дітей із вадами слуху цю територію для щорічного сезонного прибирання.") ????________ А, можливо, за "Мешканцями прилеглих багатоповерхівок та садиб" ; і не сезонного, а систематичного прибирання. Я з Луцька не поїду до Вас на острів (оскільки там полюбляють розпивати спиртні напої, що є порушенням громадського спокою), і сміття мені аж ніяк не по дорозі викинути у чагарі. . (1.На місці зрізаних тополь висадити берізки, липи. Розчистити чагарники.) ____ Це хто Вам має зробити??? Саганюк? чи заразом і Порошенка покличете? бо навколо славного міста вже й берізок накопати ніде?! А зберіть толоку і наведіть не лише в себе на подвір'ї, а й поруч.
волинянин Показати IP 17 Квітня 2015 16:53
самим треба робити а неозадачувати мера і залучати студентів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus