USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Москві - марш пам'яті Бориса Нємцова

26 Лютого 2017 13:58
Марш пам'яті відомого російського опозиційцного політика Бориса Нємцова відбувся у Москві сьогодні, 26 лютого.

Мета маршу – вшанувати пам'ять Нємцова у зв'язку з 2-ою річницею його вбивства, "висловити солідарність і підтримку ідеям, демократичним цінностям і цілям діяльності" політика. Зокрема, засудити політичні репресії та порушення прав людини в Росії, передає УНІАН.

Як раніше розповідав відомий адвокат Марк Фейгін, у марші буде окрема колона людей, які виступають проти репресій щодо громадян України.

«Ми збираємося пройти в Марші його пам'яті колоною друзів, які виступають проти репресій у Криму та за звільнення українських політв'язнів. Це не окремий захід або група людей, ми разом із усіма учасниками Маршу віддаємо данину пам'яті Борису Юхимовичу. Впевнені, що якби Борис Нємцов був живий, він не лише підтримав би нас, але й приєднався до наших вимог. Його вбили ще й тому, що він публічно виступав проти війни з Україною та на підтримку переслідуваних українців. Найкращою пам'яттю про Бориса буде продовження цієї боротьби та її результат», – наголошував він.

Як зазначається, організатори погодили участь до 30 тисяч осіб. Учасники розпочали ходу від Страсного бульвару, пройшлися проспектом Сахарова, після чого поклали квіти на місці вбивства політика.
На місці збору активістів також були поліція і комунальна техніка, низку вулиць перекрили.

Нагадаємо, колишній віце-прем'єр Росії, критик дій Кремля Борис Нємцов був застрелений у центрі Москви 27 лютого

За звинуваченням у вбивстві 8 березня минулого року заарештували п'ятьох осіб. Слідство вважає замовником й організатором убивства колишнього бійця батальйону "Північ" МВС Чечні Руслана Мухудінова, який залишається на волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 26 Лютого 2017 14:15
найшли героя, бандера, немцов, хто там ще, сеня куля в лоб ........
Анонім до Анонім Показати IP 26 Лютого 2017 14:55
твоі героі?.....семенченко.парасюк.бляхер... і крім всього Немцов-людина
Анонім до Анонім Показати IP 26 Лютого 2017 16:13
моi героi, тi хто перемiг в другiй свiтовiй вiйнi!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus