USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Порошенка виключають ротацію сил АТО

22 Липня 2014 11:07
Верховна Рада ухвалила рішення про часткову мобілізацію в Україні. За відповідний законопроект №4320-а проголосували 232 народних депутати, - повідомляє Еспресо.TV.

"З метою збереження спроможності військових сил по виконанню бойових завдань в зоні АТО, нарощування сил для відбиття можливого вторгнення, а також планового перегрупування особового складу пропонується провести третю чергу часткової мобілізації", - прокоментував рішення глава РНБО Андрій парубій.

З його слів, часткова мобілізація дозволить привести до бойового стану 44 військові частини. Також буде створено систему поновлення некомплекту в особовому складі і посилено ешелон охорони держкордону.

В Адміністрації Президента України виключають ротацію сил антитерористичної операції. На сьогоднішній день на Сході України склалася така ситуація, яка вимагає додаткових сил, а не їх ротації.

Про це в ефірі 5 каналу заявив перший заступник глави АПУ Геннадій Зубко, - повідомляє «Дзеркало тижня».

"Цей указ (про часткову мобілізацію - ред.) готується. По-перше, це повинен бути додатковий набір, про ротацію поки не йдеться", - повідомив він в ефірі "5 каналу".

За словами Зубка, на сьогоднішній день на сході України склалася така ситуація, яка вимагає додаткових сил, а не їх ротації. "Сьогодні ситуація на сході така, що практично йдуть дії наступального характеру і говорити про те, що відбудеться ротація - це говорити неправду", - підкреслив він.

Разом з тим, він зазначив, що опрацьовуються варіанти надання відпустки учасникам АТО. Зокрема, на сьогоднішній день вони вже можуть йти у відпустки на 10-15 днів.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко зареєстрував у Верховній Раді проект закону про затвердження указу глави держави "Про часткову мобілізацію". Згідно з документом, часткова мобілізація проводиться протягом 45 днів з дня набуття чинності указу на території всіх регіонів України, крім Автономної Республіки Крим та Севастополя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 22 Липня 2014 11:38
продовження геноциду продовжується -3-тя частина. Краще б проголосували про створення та мобілізацію батальйонів "Верховна рада", "Кабінет міністрів" та "адміністрація президента" з їхніми дітьми.
И до Лучанин Показати IP 22 Липня 2014 11:42
И первый отдельный жидовский курень
підтримую до Лучанин Показати IP 22 Липня 2014 11:49
Батальйон "ВР" та "КМ" буде самий потужний і потягне найменше витрат.. оскільки мажорня прийде зі своєю зброєю і амуніцією.. а вона буде супер-пупер сучасна ))))
Друг до Лучанин Показати IP 22 Липня 2014 14:40
І війна до вечора закінчиласяб.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus