USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

У центральному парку Луцька облаштують парковку на 80 автівок

30 Листопада 2016 18:17
Депутати затвердили Концепцію розвитку Центрального парку культури і відпочинку, згідно з якою, на території парку передбачать різноманітні функціональні зони.

Відповідне рішення обранці громади ухвалили під час засідання 15 чергової сесії Луцької міської ради 30 листопада.

Нагадаємо, згідно з документом, парк поділили на сектори та прописали щодо кожного з них як він буде використовуватися. Так, розписаний план пріоритетів на 3-5 років. Серед пріоритетів, які визначили шляхом опитування лучан – автомобільна парковка, пляж та атракціони. Це, зі слів заступника міського голови Юрія Моклиці, - те, що найбільше потрібно лучанам у парку. Наступного року планують облаштувати парковку вздовж вулиці Глушець, пляжем пропонують займатися у 2018 році, оскільки потрібно розробити складний проект, щоб відпочинкова зона була безпечною (через високі береги річки та сильну течію).

Щодо атракціонів, то у 2018 році пропонують провести аукціон та визначити інвестора, паралельно проклавши комунікації – водопостачання і водовідведення території атракціонів, зоопарку, комплексу «Спартак» та ротонди. На території іподрому створять мистецьку зону, яка переходитиме в зону інтелектуальних ігор та розваг. Зону паркових розваг планують облаштувати на території, де нині діє мотузковий парк – саме там хочуть сконцентрувати усі об’єкти торгівлі, щоб вони не були хаотично розкидані парком.

Зона ристалища буде розташована ближче до Старого міста, її хочуть присвятити лицарській тематиці. Окрім того, наразі не планують здійснювати ніяких робіт на території заказника «Пташиний гай», який є однією з найбільш проблемних ділянок парку. Також передбачають систему менеджменту парку – адміністратора, сімох озеленювачів та кількох прибиральників. У рамках підприємства «Парки та сквери міста Луцька» хочуть створити дільницю з обслуговування парку, яка займатиметься розподілом цих працівників.

Одним з обговорюваних питань стало облаштування парковки. Депутати нагадали, що одна земельна ділянка біля парку, свого часу надана під паковку, перетворилася на ринок. Проте, зазначив Юрій Моклиця – про повернення цієї ділянки громаді досі невідомо. Тому чекати, найімовірніше, доведеться довго.

Парковку в парку планують зробити лінійною з заїздами на ділянці від Центрального ринку приблизно до центрального входу в парк. Крім того, саме відсутність парковки – одне з найпоширеніших прохань лучан, яке вони озвучували, коли готувалася Концепція розвитку парку. А ця парковка передбачена в проекті детального плану території центральної частини міста. Урешті депутати проголосували за Концепцію, виключивши з неї кошти на облаштування кафе поруч зоопарку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
не лучанин-2 Показати IP 30 Листопада 2016 18:22
Моклиця кращий! тягне на Нобеля! так.не тільки в парку Луцька але впарках усіх міст світу не вистачає автомобільних парковок! Але така ідея виникла лише в макітрі моклиці!
Полішуки в Луцьку Показати IP 30 Листопада 2016 19:41
А потім Козюра построїть бараки на 9 поверхів
Анонім Показати IP 1 Грудня 2016 00:03
Заасфальтуйте парк, щоб до кожного дерева можна було під`їхати машиною! Після перехрестя із вул. Парковою є земельна ділянка, яку можна використати під стоянку. Нащо забирати територію парку?
Апофеоз Показати IP 1 Грудня 2016 02:54
В действии

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus