USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

У центрі Луцька – конфлікт між мешканцями через незаконну прибудову

10 Червня 2015 17:57
Приватизувати земельну ділянку, на якій здійснена незаконна забудова, намагається мешканець одного з будинків у центрі міста.

Питання розглянули під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру 10 червня.

Мешканець вулиці П’ятницька Гірка Володимир Сеник звернувся до депутатів з проханням надати йому для приватизації земельну ділянку, на якій він раніше здійснив незаконну прибудову.

Як розповів мешканець будинку Ігор Левчук, громадянин Сеник звертався за дозволом на прибудову у виконком у 1998 році, як власник однієї з квартир у будинку на вулиці Горького, 30 (нині – П’ятницька Гірка, 19). Втім, отриманий дозвіл, мовляв, не чинний, тому що давався на цілий будинок, а не одному мешканцю. Володимир Сеник просив дозвіл на добудову господарської споруди. Нині ж на цьому місці – капітальне будівництво, забудований увесь двір площею до 90 метрів квадратних, без дотримання норм пожежної безпеки та без розробки проектно-кошторисної документації. Споруди розташовані поруч із житловим будинком, прилягаючи до нього однією тимчасовою спорудою. Торік була здійснена ще одна добудова площею до 20 метрів квадратних.



Зі слів Ігоря Левчука, мешканці будинку зверталися в міліцію, двічі на місце прибувала слідчо-оперативна група, зафіксувавши цей факт. Роботи були призупинені, отриманий відповідний припис управління культури ОДА (тому що будівлі розташовані у зоні регульованої забудови). Було визначено, що державі внаслідок цих робіт завдано збитків у сумі 858 тисяч гривень. Мешканець навів відповідь заступника міського голови Лариси Соколовської про те, що виконком не надавав дозволу на встановлення тимчасових споруд та малих архітектурних форм на території цього житлового будинку.

Брехнею та фальсифікацією назвав факти, наведені Ігорем Левчуком ініціатор незаконної забудови. З його слів, він придбав цокольне приміщення у будинку ще у 1986 році. Тоді, мовляв, сусідка написала йому розписку, у якій вказувала, що земельна ділянка, на якій споруджений будинок, належить йому. Чоловік визнав, що юридичної сили такий документ зараз не має. У 1989 році він звернувся у міськраду з проханням надати дозвіл на добудову. Тоді йому погодили здійснення перепланування будинку зі збільшенням житлової площі на 11,5 метра квадратного. Відтак, він добудував приміщення літньої кухні, а згодом, «незаконно, але з дозволу сусідки» хлів, у якому тримав поросят.



«Я все робив на своїй території, на своїй землі. Розписка – документ на землю. Сусіди не мали претензій щодо того, що я там щось будував, тому що була домовленість про те, що земля - моя», - стверджує лучанин Володимир Сеник.

Своєю чергою, Ігор Левчук повідомив, що наразі є 10 заяв про погрози сусідам з боку ініціатора незаконної прибудови Володимира Сеника, а одного сусіда він побив лопатою, після чого той потрапив у реанімацію. Тож ситуація, з його слів, напружена, а Володимир Сеник погрожував навіть дітям мешканців будинку.

Ігор Левчук пропонував членам комісії рекомендувати сесії міськради відмовити у наданні в оренду земельної ділянки під самочинне будівництво громадянину Сенику у зв’язку із грубим порушенням вимог земельного законодавства, державних будівельних та протипожежних норм, прав сумісних власників та неузгодження з ними розподілу меж вільної прибудинкової території. Він просив перевірити законність використання землі та рекомендувати громадянину усунути порушення вимог чинного законодавства, знести незаконні споруди, узгодити спірні питання з суміжними власниками та подати повторно звернення до міськради для приватизації ділянки в спільну сумісну власність.

Із цією пропозицією агресивно не погоджувався Володимир Сеник, запевнюючи, що він сплатив штраф за незаконне зведення хліва, а тепер хоче, аби йому надали земельну ділянку для узаконення прибудови.

Начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала зауважив, що законодавство визначає надання земельних ділянок в оренду або передачу у власність під житловим будинком. В цьому випадку, є співвласники будинку. Тож, якщо всі вони напишуть спільну заяву на оренду чи приватизацію ділянки, міськрада її розглядатиме.



Володимир Сеник продовжував наполягати на тому, щоб підтримали його прохання та обіцяв для вирішення питання «їхати у Київ». Також він обурювався через те, що члени комісії «вислухали бандюгу Левчука і повірили йому».

У підсумку відповідь щодо цієї заяви Володимиру Сенику пообіцяли надати у понеділок, 15 червня.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Богдан Показати IP 10 Червня 2015 18:08
Ігор Левчук - усе робить правильно. То у нас хапуги понабудовували де їм хочеться а тепер ви будьте добрі узаконюйте їм.
Людмила до Богдан Показати IP 10 Червня 2015 18:21
Ще тільки у центрі Луцька бракує свиноферми!
Валерiан Симеонович до Людмила Показати IP 11 Червня 2015 08:46
За 50 метрiв вiд мiськради ))) Та тiльки за це його санстанцiя повинна була живцем з`iсти! А вiн ще й хвалиться, не боiться )))
Олег Показати IP 10 Червня 2015 18:47
Знаю цього левчука.... Брехун рідкісний, чому промовчав, що хотів самовільно спалити будинок сусіда?
Бик до Олег Показати IP 11 Червня 2015 08:44
А хто на фотографiях Левчук i хто Сеник? Iгор Левчук веде цiкавий блог у Фейсбуцi. Хто з них хто - чоловiк у чорному i пузатий в клiтчастiй сорочцi?
АС2288ВЕ Показати IP 10 Червня 2015 22:04
Селюки волинські з козюркіним во главє
Звола Показати IP 10 Червня 2015 22:13
Спокійно олеже. Я теж знаю Левчука.Якби хотів .то спалив би.А ось ти брехун!
Софія Показати IP 10 Червня 2015 23:49
Сеник... Це той про якого кілька років писали? Той що викинув людські останки на смітник на колишній історичній вулиці Горького.http://volyntimes.com.ua/news/519 Дааа. І носить ще земля таких виродків. Виходить йому ще й землі треба. Дійсно хоче Бог покарати - розум і совість забере. Правильно пані написала, ще тільки свиноферми не вистачає. Бідне місто.
Петро Показати IP 11 Червня 2015 00:11
Свиноферма в Старому місті? Чом би й ні) і базар поруч - дистанція "від виробника до споживача" скорочена до мінімуму)... двадцять перше століття і ніякої хімії)))
Олга Показати IP 11 Червня 2015 06:17
І парфуми на халяву
Соня Показати IP 15 Червня 2015 00:10
Левчук це чоловік у чорному вбранні,доречі чудовий ,сімянин має численну родину,а пузатий це Сеник , хамло і хапуга з львівським корінням щороку на ринку продає розсаду ,такий жмот ,що готовий і г*мно своє поїсти аби нікому не дісталось.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus