USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Володимирі-Волинському суд досі не вирішив долю двох бійців 51 ОМБр

25 Травня 2016 18:56
Справи двох волинських бійців 51-ої ОМБр мали заслухати сьогодні у Володимирі-Волинському.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав правозахисник Василь Нагорний.

Засідання щодо двох бійців 51 ОМБр - Олександра Хваса та Олександра Корецького, які категорично не визнають свою вину і заперечують перебування в СЗЧ, не відбулися з різних причин.

"По Корецькому слухання відклали, бо не з’явився жоден свідок обвинувачення. По сержанту Хвасу прийшов лише замштаба Якімков, який, як і попередні свідки, нічого про СЗЧ Хвасом не знає, крім того, що є рапорт командира про СЗЧ. Інші свідки не з’явились, документів, які вимагав суд, частина не надала (думаю, що ці журнали зараз якраз і виготовляються). Зате прийшли два свідки захисту, які підтвердили, що Саша був у частині, крім днів, коли командири відпускали його додому провідати хвору дружину", - повідомляє у дописі Василь Нагорний.

Таккож адвокат зазначає, що суд фактично зараз проводить досудове розслідування замість військової прокуратури, а це, зі слів Нагорного, не є нормальним.

"Продовження розгляду справ має відбутися 14 червня. Якщо військова прокуратура і надалі вважає цих бійців "матьорими" злочинцями, то буду просити Генерального прокурора України особисто перевірити ці кримінальні провадження", - додає Василь Нагорний.

Нагадаємо, із трьох справ волинських бійців 51-ої ОМБр закрили лише одну, а суд, який перенесли на сьогодні, мав відбутися 29 квітня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus