USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Волинському тубдиспансері відкрили 2 нові відділення

27 Грудня 2014 09:00
Два нові відділення відкрили у Волинському обласному територіальному протитуберкульозному об’єднанні. Відкриття новозбудованого відділення для хворих на хіміорезистентні форми туберкульозу та дитячого відділення після капітального ремонту й реконструкції відбулось 26 грудня. Про це повідомляє «Слово Волині».

Відкриття нових відділень є більш, ніж актуальним, адже захворюваність на туберкульоз на Волині має показники епідемії. До того ж в області спостерігається збільшення кількості хворих на хіміорезистентні форми туберкульозу. При цій формі захворювання збудник вже пристосувався до найбільш ефективних ліків, і тому хворого необхідно ізолювати від інших пацієнтів.

Завідувач відділенням №1 Степан Гладковський розповів, що лікування цих хворих триває близько 20 місяців, від 4 до 8 з яких вони повинні бути повністю ізольованими.

Тому у новому відділенні, яке розраховане на 40 ліжок, пацієнти перебуватимуть у боксованих палатах. Будівництво відділення тривало близько 3 років і коштувало обласному бюджету понад 3 мільйони гривень. Пацієнти перебуватимуть в одномісних та двомісних палатах, кожна з яких обладнана окремим санвузлом. Щоб полегшити хворим тривалий процес лікування, в палатах планують встановити телевізори та налагодити можливість підключення до мережі Інтернет.

Також сьогодні після ремонту відкрили дитяче відділення обласного протитуберкульозного диспансеру. У новому відділенні облаштували комфортні палати та ігрову кімнату, в якій дітлахи зможуть проводити свій вільний час. Всього на реконструкцію було витрачено 1,2 мільйона гривень.

Завідувач дитячого відділення Людмила Кирилюк розповіла, що у відділенні на 50 ліжок є навіть школа, тому діти шкільного віку відвідують заняття і не відстають від своїх однолітків.

«Я думаю, що це не перше і не останнє відділення, яке ми відкриваємо, вклавши кошти з обласного бюджету. Потрібно зробити все наступного року, щоб ця робота продовжувалась. Ви бачите, що дуже багато було зроблено: багато нової апаратури з’явилось. Я сподіваюсь, що війна закінчиться і ті кошти, які громада витрачала на підтримку армії, можна буде перерозподілити для забезпечення належного рівня охорони здоров’я, освіти, науки, культури, соціального захисту населення», - зазначив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

Також на відкриття нових відділень завітали голова Волинської обласної ради Валентин Вітер та начальник управління охорони здоров’я ОДА Ігор Ващенюк.

Перших хворих розмістять у нових палатах вже в понеділок.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Сусід тубдиспансеру Показати IP 27 Грудня 2014 18:41
А влада не задумувалась перенести лікарню за межі луцька???? Напроти лікарні дитячий садочок! А хворі спокійно вештаються по всій вул. Львівській.
Укроп Показати IP 27 Грудня 2014 18:47
коментар було видалено
Сусідка тубдиспансер Показати IP 27 Грудня 2014 22:50
Кажуть що тубдиспансер повинен бути на ввідстані 1000м від житлової забудови.Вітер, до речі, теж недалеко живе від тубдиспансеру

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus