USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.95

У волинському заказнику рубали столітні дуби

2 Жовтня 2014 18:28
Працівники УДСБЕЗ Волині разом із представниками ДАІ затримали браконьєрів, котрі різали дуби у заказнику.

Про це повідомили у прес-службі волинської міліції.

Помітивши правоохоронців і працівників лісової охорони, спритники намагалися втекти, однак їх таки наздогнали і доставили у райвідділ міліції.

Отримавши інформацію про крадіжку лісодеревини, працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України у Волинській області, вирушили до місця скоєння імовірного правопорушення.

Працівники міліції разом із лісівниками прибули на територію заказника у Любомльському районі. Тут вони помітили трьох осіб, котрі зрізали вісім дубів (а це приблизно 20 кубометрів деревини).

Зловмисники відразу сіли в автомобіль «Опель Віваро» і лісовими шляхами поїхали у напрямку автодороги Варшава – Київ. Правоохоронці розпочали переслідування правопорушників.

Передавши працівникам ДАІ орієнтування автомобіля, яким рухалися браконьєри, спільними зусиллями вдалося зупинити транспортний засіб поблизу Ковеля. Під час спілкування зі зловмисниками затримали одного з них, двоє інших, ігноруючи Правила дорожнього руху, почали знову втікати. Зупинили транспортний засіб спритників працівникам ДАІ вдалося аж у місті Рожище, – розповів старший оперуповноважений УДСБЕЗ УМВС України у Волинській області Олександр Ковальчук.

Правопорушників доставили у райвідділ міліції. Крадіями дубів виявилися троє жителів Рівненської області віком від 21-го до 24-х років.

«За фактом незаконної рубки лісодеревини, ринкова вартість якої становить близько 60-ти тисяч гривень, розпочато кримінальне провадження за статтею 246 Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує від штрафу до трьох років позбавлення волі», – зауважив начальник УДСБЕЗ УМВС України у Волинській області Владислав Кривенда.

Як повідомляє "Волинська газета", Любомльське лісове господарство - цебір, оголошений заказником місцевого значення ще рішенням облради від 20.12 1993 року. Його площа 19,1 гектара. Тут знаходяться цінні насадження дуба віком 160 років, які використовуються для збору насіння.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Сергій Показати IP 2 Жовтня 2014 18:40
ото новина? Про це знають всі крім міліції та УДСБЕЗ.
дубознавець Показати IP 2 Жовтня 2014 19:03
Дубам, що на фото і 50 років нема
для правоохоронців і Показати IP 2 Жовтня 2014 20:36
Біля села Овадне Володимир-Волинському районі в лісі- заказнику , що поруч залізничної коліїї масово і незаконно вирубуть столітні ялини
888 Показати IP 3 Жовтня 2014 08:06
25% МІЛІЦІЯ, ОСТАЛЬНЕ ГІМНО, ЛІС У ФУРАХ НА ДОРОГАХ ТІЛЬКИ ПРИЙМАЙ НА ШТРАФМАЙДАНЧИК.
Громадянин 777 Показати IP 3 Жовтня 2014 11:22
Ви заїдьте в ліси поблизу с.Нові Червища Камінь-Каширського району, так там вже і лісів немає, скоро Рівненську АЕС буде видно!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus