USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У волинських борців сьогодні свято

23 Травня 2015 21:45
23 травня світова спільнота святкує міжнародний День спортивної боротьби.

У 1904 році в цей день у Відні стартував перший Чемпіонат світу з боротьби. А починаючи з минулого року – ця дата стала офіційним святом для всіх, хто не уявляє життя без спортивної боротьби.

Розвивається боротьба в різних її проявах і на Волині.

Анатолій Мілєхін, заслужений тренер України з вільної боротьби:

«Коли я тренувався як спортсмен, мені дуже сподобалася сама атмосфера в залі. Тренер наш, В’ячеслав Ліневич, був дуже інтелігентною людиною, і він мені привив любов до спорту. Не дивлячись на те, що я програвав деякі сутички, він все ж таки брав мене на змагання: в Каунас, Вільнюс, Пінськ… Я виріс у багатодітній сім’ї, тому це були для мене цікаві поїздки, екскурсії. Потім він задав своїм учням запитання, чим би ми хотіли займатися в житті. Тоді я подумав, що мені б таку роботу, щоб не вилазити зі спортзалу».

«У боротьбі має бути старання і тренера, і спортсмена. На килим тяжко виходити, і вагу ганяти, і боротися… Багато хвилювань. І від тренера багато залежить. Якщо тренер є хорошим психологом, то учень буде займатися. Головне - спортсмена не критикувати, а зберегти».



Юлія Ткач разом з першим тренером Анатолієм Мілєхіним

Юлія Ткач, майстер спорту міжнародного класу з вільної боротьби:

«Боротьба – це мій стиль життя. Я не уявляю себе без неї. Як тільки в мене почало виходити щось у боротьбі, мене запросили у Львівське училище фізичної культури, і з того все почалося. Зараз я професійно цим займаюсь, весь час проводжу на килимі. Свого чоловіка я зустріла на молодіжному Чемпіонаті світу. В мене борцівська сім’я: мій чоловік, брат займаються боротьбою, колись батько займався. Ніколи не буває простих сутичок, завжди важко. Найбільший мій здобуток – перемога на Чемпіонаті світу. Дуже приємно, що є таке свято. Воно повинне об’єднувати усіх любителів боротьби. Спортсменам хочеться побажати здоров’я, а нашій рідній ненці Україні – миру».

Юлія Ткач зі золотою нагородою світової першості


Ігор Любежанін, президент спортивного клубу греко-римської боротьби імені Колчинського.

«Кажуть, у людини повинна бути цікава робота, ну і вона має приносити їй якісь матеріальні блага. А хобі повинно розслабляти людину. А для мене хобі і робота – це одне ціле. Греко-римська боротьба – це моє життя».

Ігор Любежанін з вихованцем Мірабом Саія


Микола Марчук, тренер спецкласу дзюдо:

«Всі види спорту – хороші. Я вважаю, що кожна дитина має відвідувати секцію, яка їй до вподоби. Дуже добре, коли це захоплення переростає у професійний рівень. Спорт робить дітей сильними, сміливими, цілеспрямованими. Виховання здорової і патріотичної молоді без спорту неможливе. Я як тренер дуже радію, коли мої вихованці гарно борються, стараються, завойовують медалі.

Микола Марчук (зліва) і олімпійський призер з дзюдо Руслан Машуренко


Олександр Грицуняк, віце-президент Федерації дзюдо Волині, суддя олімпійської категорії:

«Я з дзюдо з десяти років. Почав тренуватися в залі, що колись був на березі Теремніських ставків. Мій перший тренер – Вадим Сучилов. Він багато мені дав як тренер, як людина. Після армії сам почав тренерську роботу. Не уявляю свого життя без спорту. Довгий час суддею працюю. Спорт загартовує людину, дає розум, вміння моментально приймати рішення. Якби починати життя спочатку, я б теж займався боротьбою. Мій син пішов по моїм стопам і теж вивчає ази дзюдо».

Олександр Грицуняк на Чемпіонаті України в Луцьку


Інформаційне агентство «Волинські новини» вітає усіх борців з професійним святом. Бажаємо вам досягати високих результатів. Бо ж ваша кожна, навіть маленька перемога прославляє нашу волинську землю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus