USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцькій поліклініці №1 замість карток впроваджують комп’ютери

16 Листопада 2008 11:11
Комп’ютери замість амбулаторних карток поступово запроваджують у Луцькій поліклініці №1, – інформують 16 листопада «Волинські Новини».
 
Як повідомляє СТБ, у Луцькій поліклініці №1усю інформацію про пацієнта тепер зберігатимуть цілісно в комп’ютерній базі даних. Побачити її зможе будь-який лікар будь-коли, увійшовши у спеціальну програму. Тепер комп’ютер на столі є в кожного сімейного лікаря. Інформація про пацієнта швидко виводиться на екран. «І можна тоді швидше зорієнтуватися в діагнозі, постановці діагнозу... Завдяки введеним даним це нам допомагає вибрати тактику і стратегію в лікуванні», – каже лікар Зоя Дмитрук.Як переконують медики, комп’ютер допомагає зменшити час приймання одного пацієнта. Адже тепер їм не доведеться розбирати почерки своїх колег, гортати картки, щоб познаходити аналізи, діагнози інших лікарів.«Якби ця база була б уніфікованою по інших закладах, і ми могли б обмінюватися цією інформацією, і, скажімо, всі консультанти в обласних лікарнях, в діагностичних центрах створили таку базу єдиного формату», – озвучує перспективи такого нововведення головний лікар Луцької міської поліклініки Ігор Гнетньов.
Щоправда, одразу відмовлятися від карток у медзакладі не будуть. Адже в них – історії хвороб за багато років. Лікарі й далі їх записуватимуть на папері, а коли з’являться принтери – ще й друкуватимуть, щоб усім було зрозуміло та щоб вберегтися від збоїв у мережі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 17 Листопада 2008 11:54
і хабарі будуть брати не налом,а поперерахунку?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus