USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку – Волинська трагедія у документах

9 Липня 2013 14:55
Презентація виставки «Волинські події 1943 року в документах, спогадах, дослідженнях відбудеться у Волинському краєзнавчому музеї. Матеріали Волинського краєзнавчого музею, Державного архіву Волинської області, Волинського обласного ветеранського громадсько-культурного товариства «Холмщина» 10 липня 2013-ого року о 15.00.

Виставка приурочена 70-им роковинам польсько-українського протистояння на Волині у роки Другої Світової війни.

На виставці мовою музейних експонатів: фотографій, документів, книг, свідчень очевидців, листівок, газетних публікацій подається інформація про непрості сторінки спільної історії українського та польського народів у вирі Другої Світової війни, передвоєнних та післявоєнних років.

Особлива увага звернена на події 11 липня 2003 року на Волині, коли Президент Республіки Польща Олександр Квасневський та Президент України Леонід Кучма були присутні на Волині у селі Павлівка Іваничівського району, де було відкрито пам’ятник українсько-польського примирення «ПАМ’ЯТЬ - СКОРБОТА – ЄДНАННЯ» та проголошено примирення відносно подій 1943 року на міждержавному рівні.

Протягом багатьох років триває процес дослідження цієї теми науковцями України та Польщі. На виставці представлено доробок істориків: книги, матеріали конференцій, газетні статті. Зокрема, цінними є спогади зібрані молодими науковцями у експедиціях про людей, які під час збройного конфлікту врятували життя як з польської, так і з української сторін, а це понад 400 прізвищ.

Виставка завершується матеріалами про останні офіційні події, пов’язані з Волинською трагедією.


Виставка завершується матеріалами про останні офіційні події, пов’язані з Волинською трагедією.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus