USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку вітали мужніх та відважних. ФОТО

13 Вересня 2013 17:50
Тих, хто своїм покликанням обрав девіз «запобігти, врятувати, допомогти!» - працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій вітали представники обласної та міської влад.

Урочистості з нагоди Дня рятівника відбулися 13 вересня у Луцьку.

Волинських рятівників вітали з професійним святом перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко, Луцький міський голова Микола Романюк та перший заступник голови Луцької райдержадміністрації Віктор Сіліхін.

Начальник Управління державної служби з надзвичайних ситуацій в області Володимир Грушовінчук зазначив: «Ця дата обрана не випадково, адже у цей день православні християни відзначають свято ікони Пресвятої Богородиці Неопалимої Купини, яка захищає від пожеж, а також опікується долею рятувальників. Професія працівника цивільного захисту об’єднує пожежників і рятувальників, піротехніків і водолазів, інженерів і медиків. Основним завданням тих, хто обрав цю професію є порятунок людського життя - найбільшої цінності на Землі».






Як повідомив Володимир Грушовінчук, цього року рятівникам вдалося досягти зменшення кількості пожеж та їх негативних наслідків в області порівняно з минулими роками. Впродовж 2013 року рятівники Волині здійснили понад 1,5 тисячі виїздів на пожежі та аварійно-рятувальні роботи, під час яких врятували 36 людей, двоє з яких діти.
Рятувальники взяли участь у ліквідації наслідків чотирьох надзвичайних ситуацій, дві з яких були пов’язані зі сніговими заметами, аварії пасажирських автобусів у Ковельському районі, під час якої загинуло дев’ять чоловік та грози у Луцьку. Сапери протягом року здійснили 60 виїздів під час яких знешкодили понад 800 одиниць різного типу боєприпасів.

Управління тісно співпрацює з колегами-рятувальниками з Польщі та Білорусі. В рамках програми «Польща-Білорусь-Україна», що фінансується Європейським Союзом, управління планує до кінця року придбати дві одиниці сучасної пожежно-рятувальної техніки.

«Ця професія – цілодобового чергування. Ми не бачимо ні вихідних, ні свят, тому що це наше покликання – ми щодобово, щогодини і щохвилини чергуємо для того, щоб врятувати людину. Волинь гордиться вами, і це безперечно. Дякую вам, що ви давно зарахували мене до своєї команди, і я горджуся тим, що працюю з вами, для мене це велика честь», - звернувся до присутніх Олександр Башкаленко.



Почесною грамотою облдержадміністрації Олександр Башкаленко нагородив начальника відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Олега Билицю та командира відділення І державної пожежно-рятувальної частини Олександра Шульгача. Подяку голови облдержадміністрації оголосили начальнику караулу 2 державної пожежно-рятувальної частини Олександру Пуцю та фельдшеру-рятувальнику аварійно-рятувальної частини Володимиру Чабану.

Почесну грамоту облради отримали заступник начальника відділу реагування на надзвичайні ситуації Сергій Скулинець та начальник чергової зміни частини спеціальної пожежної техніки Сергій Зданевич. Подяку голови облради оголосили командиру відділення-водію І державної пожежно-рятувальної частини Івану Березенку та командиру відділення-водію чергової зміни частини спеціальної пожежної техніки Миколі Іванову.






Луцький міський голова Микола Романюк нагородив грамотою міськради заступника начальника Луцького міськрайонного відділу Андрія Касіча та старшого пожежного-рятувальника І державної пожежно-рятувальної частини Олега Гнідка. Подяку луцького міського голови оголосили начальнику І державної пожежно-рятувальної частини Руслану Гозі.





Володимир Сіліхін пригадав самовіддану роботу рятувальників, які допомагали дістатися до лікарень мешканцям сіл під час снігових заметів. Почесну грамоту Луцької райдержадміністрації він вручив начальнику відділення 20 державного пожежно-рятувального поста Роману Бороді та пожежному-рятувальнику 20 державного пожежно-рятувального поста Олександру Скопалюку.




Звання підполковника служби цивільного захисту отримав начальник чергової зміни оперативно-координаційного центру Віктор Копилов, звання старшого лейтенанта служби цивільного захисту присвоїли помічнику начальника чергової зміни оперативно-координаційного центру Тетяні Денисюк.

Володимир Грушовінчук нагородив грамотою начальника управління ДСНС в області провідного фахівця відділу економіки та фінансів Любов Гуру, провідного фахівця І державної пожежно-рятувальної частини Іванну Пекну та старшого майстра газодимозахисної служби частини спеціальної техніки Вадима Григор’єва.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ПЕНСІОНЕРИ . Показати IP 13 Вересня 2013 18:37
ЯКЩО РОБИШ ТО ТИ ТРЕБА ,А ПІШОВ НА ПЕНСІЮ ТО ЗАБУЛИ ЩО БУВ ТАКИЙ.НЕЗАБУВАЙТЕ ЗА НАС ЩО ТАКІ ПРАЦЮВАЛИ.....
колишний працівник мнс а зараз пенсіонер. Показати IP 13 Вересня 2013 19:07
не забувайте ЩО МИ ТАКОЖ працювалий в тій системі час від часу згадуйтепро нас.
від мнс Показати IP 14 Вересня 2013 12:45
кому ви потрібні старі пердуни.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus