USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку з допомогою ЄС модернізують зоопарк

11 Липня 2013 15:42
Модернізувати Луцький зоопарк допоможе Євросоюз.

Про це говорили під час робочої зустрічі учасників проекту «Модернізація зоопарків в Замості та Луцьку, а також опрацювання концепції створення рекреаційної зони у Жешуві з метою розвитку транскордонного природного туризму» 11 липня у Луцьку, повідомляють у відділі інформаційної роботи Луцької міської ради.

Для узгодження напрямків подальшої співпраці до Луцька прибули делегації із міст Замость та Жешув. До їх складу увійшли: керівник проекту, інспектор відділу інвестицій, розвитку міста та фонду зовнішніх коштів міської ради міста Замость Марчін Ґрабскі; директор відділу інвестицій, розвитку міста та фонду зовнішніх коштів міської ради міста Замость Станіслав Фліс; директор зоопарку в місті Замость Ґреґож Юзеф Ґарбуз; заступник директора зоопарку в місті Замость Лукаш Суловскі; помічник з дидактичних питань зоопарку в місті Замость Марлена Анна Білска-Вікєра; помічник з розведення тварин зоопарку в місті Замость Ядвіга Князь, директор управління зелених насаджень міста Жешув Александра Вонсовіч-Дух; керівник відділу зелених насаджень управління зелених насаджень міста Жешув Анна Чарнек-Булша; спеціаліст з питань підписання договорів управління зелених насаджень міста Жешув Анна Пая; співробітник управління зелених насаджень міста Жешув Анета Романкєві-Вільк.

Координатор проекту у Луцьку Василь Байцим зазначив, що метою цього проекту є зростання значення туризму як фактору, що стимулює суспільно-економічний розвиток Замостя, Жешува та Луцька, та сприяє створенню нових робочих місць, збільшенню доходів у сфері туризму та задовільного туристичного обслуговування.

Розпочалась реалізація низки заходів, що сприятимуть підвищенню обізнаності жителів польсько-українського прикордоння про Луцьк, Жешув та Замость, покращенню туристичної привабливості міст, а також збільшенню кількості зацікавлених туристів на цих теренах. Особливої ваги надано співпраці на рівні загальноосвітніх та вищих навчальних закладів.

Загальний бюджет заходів в рамках проекту: 2 580 786, 33 євро. Бюджет заходів в Луцьку: 1 528 153, 51 євро (1 360 056, 62 євро – фінансування ЄС, 168 096, 89 євро – фінансування з бюджету міста).

Основними заходами проекту в Луцьку передбачається: будівництво містечка для ведмедів з вольєрами, оглядовими терасами, павільйоном; містечко для левів з вольєрами, оглядовими терасами, павільйоном; облаштування та благоустрій території, а саме інженерні комунікації, обігрів, енергетичні мережі, освітлення, каналізація та водопровід, пішохідні стежки, залізобетонна огорожа, моніторинг.

Тарас Яковлєв, після перегляду фільмів, зазначав, що тепер Луцький зоопарк приблизно такий, як Замостьський до реконструкції. «Проблем багато, але це хороше місце для відпочинку. Тепер ми знаємо, куди нам іти, на кого рівнятися», – сказав він і висловив сподівання, що після відбудови до зоопарку будуть приходити не лише лучани, а й мешканці області.

Учасники робочої зустрічі побували у Луцькому зоопарку, ознайомилися з обсягом робіт, які потрібно виконати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
обі-ван Показати IP 11 Липня 2013 16:07
васьок нагріє відсотків 40 цього бюджету.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus