USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку з’явився «Ангел-спаситель людських душ»

22 Серпня 2008 18:10

На луцькому Меморіалі Вічної Слави про аварію на ЧАЕС нагадуватиме та, зрештою, даватиме надію на краще майбутнє «Ангел-спаситель людських душ». Саме так автор новозведеного пам’ятника Василь Гурмак назвав своє творінняусім, - повідомляє 22 серпня репортер «Волинських Новин».
«Сьогодні актуально рятувати, допомагати. Мистецтво не повинно пригноблювати», - виловив концепцію власного твору Василь Гурмак. Як розповів митець, ця скульптура не нова. Він ховав її ще з 1994 року, оскільки вважав, що не прийшов для неї час.
На відкритті постаменту виступили представники міської та обласної влади. І усі висловили свої співчуття загиблим та постраждалим від аварії на роковій для всієї України електростанції. «Це страшна покута за те, що дозволили побудувати недосконалий реактор», - висловив свою думку Луцький голова Богдан Шиба. Губернатор Волині Микола Романюк додав: «Хочу побажати, щоб ми таких пам’ятників більше не будували».
Під час урочистостей п’ятнадцятьом постраждалим від аварії на ЧАЕС було вручено ключі від автомобілів. Також багатьом ліквідаторам вручили грошову премію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus