USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У луцьких школярів – новий спецкурс. ФОТО

19 Вересня 2013 17:31
Дев’ятикласникам Луцька презентували новий спецкурс та підручник, - інформують у прес-службі ГУ Міндоходів у Волинській області.

Першими з підручниками нового спецкурсу «Основи податкових знань» на Волині познайомилися учні навчально-виховного комплексу №9 Луцька: спочатку під час загальної зустрічі дев’ятикласників школи з фахівцями Міндоходів та освітянської галузі, згодом, докладніше – під час відкритого уроку.

Презентуючи новий навчальний посібник, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Хомич зазначив, що впровадження нового навчального курсу ініціювали спільно Міністр освіти та науки Дмитро Табачник і Міністр доходів та зборів Олександр Клименко.

«Навчальний посібник «Основи податкових знань» допоможе Вам, як майбутнім платникам податків, познайомитися із виникненням, призначенням та суттю податків. Ці знання стануть в нагоді у практичній діяльності, незалежно від того, яку професію оберете», – звернув увагу дев’ятикласників Олександр Хомич.

Заступник начальник Головного управління Міндоходів у Волинській області Інна Степанюк, своєю чергою, запевнила, що вивчення основ податкових знань дев’ятикласниками – це перший крок у програмі впровадження комплексної податкової освіти в Україні.
Довідково: ідея викладання спецкурсу «Основи податкових знань» виникла ще десять років тому. Із цього року спецкурс «Основи податкових знань» викладатиметься в якості факультативу в усіх загальноосвітніх школах України. Школярі вивчатимуть історію виникнення і розвитку податків у світі та в Україні, від Київської Русі до сьогодення. Діти зможуть дізнатися, які є види податків і зборів, які з них сплачує їх родина, як їх обчислювати та сплачувати. Підручник містить багато практичних завдань. Наприклад, діти зможуть самостійно обчислити суму ПДВ, що сплачується при покупці товару, чи прорахувати суму видатків і доходів державного бюджету, що дасть їм розуміння про принципи формування головного кошторису країни.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus