USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

У Волинській школі - бойкот на 1 вересня. ФОТО. ВІДЕО. ДОКУМЕНТ

2 Вересня 2013 09:17
Через аварійний стан школи у селі Осівці Камінь-Каширського району батьки не пустили дітей на перший дзвоник та вимагають ремонту школи.

Як відомо, мешканці села кілька разів попереджали, що не поведуть дітей у аварійний навчальний заклад, - пишуть Вісті Каменя.

Осівці дотримали свого слова і Перше вересня відбулося без школярів. До школи прийшли батьки, односельчани, журналісти, вчителі і, по суті, жодного представника районної влади.

Після урочистої частини мешканці села зібралися в приміщенні будинку культури аби вирішити – як діяти далі.

Під час зборів розглянули пропозицію начальника відділу освіти РДА. А саме – залишити навчатися учнів молодших класів в місцевій школі, а старших учнів щодня довозити до Каменя-Каширського в ЗОШ №2.

Батьківські збори вирішили, що пропозицію можна було б прийняти, але за умови навчання в райцентрі усіх учнів (не лише старших). Та й то, тільки в тому випадку, якщо будуть гарантії, що у селі розпочнеться будівництво школи.

До слова, педагоги побоюються, що влада може "під шумок" закрити школу.

Зрештою, вирішили писати звернення міністру освіти Дмитру Табачнику, начальнику обласного управління освіти Олександру Хомичу, голові облдержадміністрації Борису Клімчуку, голові Волиньради Володимиру Войтовичу.

В документі зазначено про необхідність спорудження нової школи, забезпечення нормальних умов для дітей на час будівництва. А також селяни наполягають на особистому візитові до них губернатора області.

«Доки Клімчук не прибуде сюди, не зустрінеться з нами і не обговорить нашу проблему – доти наші діти в школу не підуть», - заявляють учасники батьківських зборів.












Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ольга Показати IP 2 Вересня 2013 14:08
Ой полішучня далеко піде. Подавай їм школу нову. А самі скоро будете вчити своїх дітей, і возити до Каменя-Каширського.В таких умовах у нас багато діток вчитьсЯ і нічого. Ви там багаті полішуки, їздите по світах от складіться і школу побудуйте.Хочете на чужому горбі в рай заїхати.Ваші діти потрібні лише вам, а не державі.Запитати вас, де ви працюєте, податки платите? Ні. Бо випрацюєте по закордонах по Росіях, податків не платите, а школу давай.Платіть податки і за них школу побудують.
школяр Показати IP 2 Вересня 2013 15:14
А ти, Ольга, сама податки платиш? Дуже розумна знайшлася. Що боїшся, що діти із села будуть грамотніші за твоїх дибілів. Напевно загородилась великим парканом і лежиш по цілих днях, як нові українці, а сама і заяви грамотно не напишеш.
Студент Показати IP 3 Вересня 2013 17:16
Дуже цікаво написано про ПОЛІЩУКІВ,але безграмотно:(((повчитись би тобі Ольго,трішки:)))Підтримую школяра.А з приводу школи,напишу лише одне,мої бабусі ,батьки та я її закінчила,скільки можна уже!!!!Люди,схаменіться,це ж діти !!!І де гарантія ,що друге покоління такої "мудрої"ОЛьги не буде там навчатися,хто знає кого куди доля закине.Школа в жахливому стані,там не тільки навчатися страшно,але перебувати.Мені ,здається,що це директор винен,що довели школу до такого стану і вище стоящі чиновники в районі.Директор-стара пенсіонерка,яка логічно розуміє,що в нову школу-новий директор:)))))Ось і все!!!!!!P.S.Батьки молодці,я так же зробила для своїх дітей:)))))А Вам,Ольга,дам пораду -не говоріть дурниць про чуже горе,тому що,коли воно торкнеться Вас,Ви будете чинити так же!!!!
Осівчанка Показати IP 4 Вересня 2013 11:50
Цитую слова Ольги: "Запитати вас, де ви працюєте, податки платите? Ні. Бо випрацюєте по закордонах по Росіях, податків не платите..." Ольга, якщо ви нічого не розумієте в питаннях економіки, то краще б помовчали. Економіка в Україні якраз і тримається на наших заробітчанах, бо хто як не вони привозять в нашу країну гроші. Витрачаються вони то тут, от і тримається "на плаву" наша так звана "економіка". Наше село дійсно розбудовується, дітки народжуються, відповідно населення росте. Так, молоді батьки змушені працювати по закордонах, щоб забезпечити НОРМАЛЬНЕ життя своїй сім'ї, а не сидять над куском хліба і склянкою води, нарікаючи, що нема роботи, нема за що жити. Хто чогось хоче, той буде шукати можливості, а не придумувати причини. Своїх односельців підтримую повністю. Така школа у ТАКОМУ СЕЛІ - це ганька для країни!!!
Богдана Показати IP 6 Вересня 2013 12:53
цілком підтримую осівчанку!не так багато лишилось державних організацій під керівництвом нашої влади, тому займатись такими питаннями(школи і т.д.)-вони повинні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus