USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Удар по бюрократії: волинянам пропонують субсидії за «два папірці»

27 Березня 2015 18:15
Аби отримати субсидії на оплату комуналки, волинянам необхідно написати заяву та здати декларацію про доходи. Усе інше обіцяють оформити в департаменті соцполітики.

Про це йшлося під час прес-конференції «Нові механізми та можливості надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг» за участю заступника голови облдержадміністрації Світлани Мишковець та директора департаменту соціального захисту населення Оксани Гобод сьогодні, 27-го березня в приміщенні обласної ради.

Як розповідає Мишковець, зміни вступають в дію з 1-го травня 2015 року згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 28-го лютого 2015 року № 106 «Про удосконалення порядку надання житлових субсидій», якою передбачено новий спрощений порядок нарахування житлових субсидій.

«З першого травня при отримані субсидій волинянам необхідно надати лише два документи: заяву на отримання субсидії та декларацію про доходи. Більше нашим краянам нічого не треба робити. Всі інші відомості, що необхідні для призначення житлових субсидій (про забезпеченість громадян житловою площею та комунальними послугами) надсилаються організаціями, які надають ці послуги, на запит органів соціального захисту населення впродовж 5 днів. Далі через десять днів від подачі заяви ми опрацьовуємо інформацію й призначаємо субсидію», - пояснює заступника голови облдержадміністрації.

ПОВНИЙ ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ ТА ДІЙ, ЯК ОТРИМАТИ СУБСИДІЇ

Цікавим фактом є те, що коли людина офіційно винаймає квартиру, то вона теж має право на отримання субсидії.

Чиновниця наголошує, що процедура отримання спрощена, втім, за приховування доходів у декларації збільшили відповідальність.

«Зауважу, що відповідальність теж збільшена, тому варто подавати лише достовірні дані. Втім, соцзахист не є каральним органом, якщо бабусі чи дідусі зроблять якусь незначну помилку, а фіскальна служба дасть нам інші дані, то ми самостійно перевіримо й повідомимо заявнику про це», - розповідає Світлана Мишковець.
Приємним нововведенням є те, що пільги надаються не на півроку, як було раніше, а на цілий рік і продовжуються автоматично. Єдине – волинянам потрібно подати уточнені дані щодо додаткових доходів.

Аби краяни змогли реалізувати своє право на пільги, підприємства, що надають послуги з газо- та електропостачання, централізованого опалення, зобов’язані принести споживачам бланки заяв про призначення житлової субсидії та декларації про доходи і витрати.

Директор департаменту соціального захисту населення Оксани Гобод прогнозує, що тих, хто отримає пільги буде мінімум 200 тисяч людей.

«Згідно із нашими розрахунками, буде мінімум 200 тисяч осіб, які отримають пільги. Тому, аби не було колосальних черг, як у 90-х роках, ми закликаємо надсилати заяву й декларацію поштою чи приносити завчасно, до початку опалювального сезону. Надіємося, що не буде ажіотажу», - звернулася з проханням до волинян чиновниця.

Сьогодні, додає Оксана Гобод, на Волині отримують пільги 23 тисячі сімей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Штефан, Луцьк Показати IP 27 Березня 2015 19:05
Спасібо!
Степан Бандера Показати IP 27 Березня 2015 19:21
А приписка обізатєльна? Чи можна без приписки? Бо багато людей можуть бути приписані в іншому місці
Анонім до Степан Бандера Показати IP 27 Березня 2015 20:57
Естественно, что прописка обязательна. Ведь субсидия рассчитывается по количеству проживающих. А информацию о проживающих будет давать паспортный стол.
1 Показати IP 27 Березня 2015 19:55
Субсидія призначається одному із членів домогосподарства, який зареєстрований у житловому приміщенні і на якого відкрито особовий рахунок на оплату житлово-комунальних послуг.
Лис Микита Показати IP 27 Березня 2015 20:14
Ну Ну - дай боже вівці зїсти вовка
Пенсионер Показати IP 28 Березня 2015 12:35
Є випадки, коли людина зареєстрована за одною адресою, а проживає за іншою. Як поступати в такій ситуації? Як довести при призначенні (або не призначенні) субсидії, що людина в квартирі лише приписана. Хто це має підтвердити і документом якої форми? Хто знає ці нюанси, прохання написати. Заздалегідь вдячний.
Волинянин Показати IP 28 Березня 2015 17:33
Це велика авантюра з безмежними можливостями для корупції та обману МВФ.Адже субсидійні міліарди підуть в якраз ті структури,які штучно надули тарифи на догоду МВФ та які прикрила НКРЕ.Всі ці три сфери,які субсидуються,мали б забезпечити своїм коштои лічильники ,аби не по якихось надутим нормативах дерти кошти у населення,а документувати розхід газу,води,тепла.Причому,щодо газу,то виключно по ціні внутрішнього видобутку.І нарешті-це якраз ті монополії,які мають підлягати в першу чергу жорсткій антикорупційній перевірці.
потерпілі діти захис Показати IP 29 Березня 2015 19:05
Та ще хто ,- ця Мишковець С.Є., яка при відкатах Климчука Б.,+..,нібито "працювала" ще КДБісика "давалка" ГОбот О., і Нерівця прокурорська потаскуха які річну пенсію у 76річної пенсіонерки крали чи грабили МАЙОРА ЗС України з "матньою" викрадали у КИЄВІ.., і дитячі гроші Ковальчук пригубила.., ще іштраф не стягнула у бюджет держави за пройдисвіта Остролуцького С.,з його братком Андрійком та катом Луцької тюрми Денисенком .., хапугі сепаратистки і смердячи !?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus