USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Україна відсудила у Росії 1,5 тисячі кілометрів нафтопроводу

26 Листопада 2014 16:50
Прокуратура Рівненської області відстояла у суді право власності держави на частини нафтопродуктопроводів Самара-Західний напрямок і Грозний-Армавір-Трудова.

Про це повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України.

Прокурорська перевірка встановила, що частини нафтопродуктопроводів загальною довжиною 1433 кілометри, що проходять по території України, були незаконно оформлені на дочірнє підприємство «Прикарпатзахідтранс» російської акціонерної компанії «Транснафтопродукт».

За позовом Генеральної прокуратури України суд першої інстанції своїм рішенням витребував вказані об’єкти з володіння вказаного підприємства та передав Фонду державного майна України.

Однак, Рівненський апеляційний господарський суд зазначене рішення за апеляцією відповідача скасував та припинив провадження у справі. У звʼязку з цим прокуратура Рівненщини внесла касаційну скаргу, яку Вищий господарський суд України задовольнив, а справу передали для повторного розгляду судом апеляційної інстанції.

Як результат − з урахуванням доводів та принципової позиції прокурорів Рівненський апеляційний господарський суд 25 листопада 2014 року підтвердив законність рішення суду першої інстанції про задоволення позову Генеральної прокуратури України та визнання права власності на частини нафтопродуктопроводів за державою.

До слова, як повідомляє російський телеканал «Дождь», у жовтні президент російської акціонерної компанії "Транснафта" Ніколай Токарєв вже заявив, що компаня не буде прокачувати нафтопродукти в напрямку Угорщини через Україну, якщо українська влада націоналізує ділянку трубопроводу.

Токарєв сказав, що в такому випадку кампанія закачає в трубу консервуючий розчин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Дончанин Показати IP 26 Листопада 2014 17:11
коментар було видалено
Дончанин до Дончанин Показати IP 26 Листопада 2014 17:28
коментар було видалено
Анонім Показати IP 26 Листопада 2014 18:24
Украинские политики похожи на детей,играющихся в песочнице.Да,не везет стране на умных и грамотных руководителей.
Анонім Показати IP 26 Листопада 2014 18:53
Транснефть» пообещала оспорить решение «колхозного» суда Источник: http://politikus.ru/events/36698-transneft-poobeschala-osporit-reshenie-kolhoznogo-suda.html
Хлоп Показати IP 26 Листопада 2014 19:02
Дивно, що влада не в курсi, чому зупиненi поставки вугiлля з Росii))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus