USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українські журналісти влаштували флешмоб на підтримку Якушева

5 Лютого 2016 10:41
Українських журналістів обурило відсторонення прес-офіцера 14-ої окремої механізованої бригади ОК "Захід" Влада Якушева з передової Мар'їнки Донецької області через його публікації про забезпечення військових у зоні АТО та невиплат їм обіцяних винагород.

Прес-офіцер у понеділок, 1 лютого, опублікував у своєму блозі матеріал, у якому детально описав події в зоні АТО і розповів скільки отримують військові за службу, підтвердивши це документами.

Якушев пише, що військові не отримують свої обіцяні 1000 грн за день, за участь у бойових діях. Як правило, довести що саме цей військовий перебував у тій або іншій точці дуже складно, та і зараз "затишшя" і "перемир'я", незважаючи на щоденні втрати українських бійців.

"Повернемося до наших виплат. Нам повернули документи, що не так зроблено, не так оформлено. До того ж, поставили купу дурних питань. Наприклад: "А як ви можете довести, що всі люди, яких ви вказали, приймали участь в бою? А, може, вони були після наряду і спали в цей час?" і ще багато питань у такому ж стилі. Отже, грошей немає. І що тут хлопці на передовій повинні думати? А вони думають, що нас обдурили. Як ви думаєте, це додає їм бажання воювати?", - пише Якушев.

Якушев опублікував докладний список, у якому описана вартість речей, які необхідно повернути під час демобілізації, якщо це неможливо, військовий повинен у грошовому еквіваленті виплатити зазначену суму.

"Цікавить і колонка вартості в цьому папері. Якщо ти втратив, наприклад, захисний костюм для води (клейонка, що навіть легкий дощ не тримає), вартістю 353 гривні (як на мене, собівартість теж завищена), то повинен заплатити на нього 2118 гривень! Шолом кевларовий, вартість 3300 грн. Пошкодив? Заплати 33000 гривень!", - пише прес-офіцер.

Своєю чергою, журналіст ТСН Наталія Нагорна висловила підтримку Якушеву, закликавши не пускати на самоплив інцидент із його відстороненням. "Сьогодні Влад вже не на передовій. Він - найкращий приклад прес-офіцера АТО. Українські журналісти не мають морального права допустити усунення Якушева за те, що він посмів говорити правду і захищати бійців", - пише Нагорна.

в моей ленте Влад Якушев побеждает день друзей фейсбука)вот это я понимаю день друзей))))

Опубліковано Natasya Nagorna 4 лютого 2016 р.


#якушевтримайсяа вот и поддержка от самих солдат...почти с окопа. После боя...Эта фотка лучше всех наших постов доказывает поддержку пресс-офицеру 14 омбр. Влад Якушев тримайся!!!

Опубліковано Юлією Кириенко 4 лютого 2016 р.


Опубліковано Volodymyr Runets 4 лютого 2016 р.


#якушевтримайся Опять протест, опять негодование и опять армейское самодурство. Он заступился за солдат, поднял тему т...

Опубліковано Юлією Кириенко 4 лютого 2016 р.


Приєднуються до флешмобу і волинські журналісти:

#якушевтримайся

Опубліковано Myroslav Vatashchuk 5 лютого 2016 р.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 5 Лютого 2016 21:21
Я, мама бойца 14 бригады, о которой пишет Влад Якушев. Когда я общаюсь с сыном по телефону, он говорит, что всё в порядке. кормят отлично, никакой опасности нет, скоро домой, а служит уже больше года. Дома его с нетерпением ждут двое детей, жена и мы, родители. Удостоверение УБД никак не дают, а без этого никаких льгот на коммунальные услуги. Теперь мне понятно какая там служба... Спасибо Владу за правду,за то, что не боится. Вот кто такие настоящие патриоты. Поддерживаю такого человека и требую прекращения преследования. Нужно разобраться, а не отстранять. Сколько можно издеваться над своим народом
Ольга Показати IP 7 Лютого 2016 20:07
Огромное человеческое спасибо.Он герой он настоящий.все что он говорит правда.я жена офицера он там в АТО с начала. его брат. тоже это ад .Мы боимся говорить уволят,не дадут дослужить до пенсий.Все что Влад Якушев говорит правда.Я его поддерживаю.Он герой.очень всех прошу подержите его .подержите правду.Слава Украйне.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus