USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Українським дітям заборонили національну символіку

26 Липня 2014 18:36
Українським дітям заборонили носити національну символіку. Інцидент стався у Болгарії. Про це інформує ТСН.

Міністерство закордонних справ України категорично засуджує дискримінаційні та українофобські вчинки керівника групи аніматорів літнього табору "Містраль" на узбережжі Чорного моря у Болгарії Ігоря Абессінова щодо дітей з України. "Звернувши увагу на свідчення родичів українських дітей та очевидців, встановлена заборона на демонстрацію і носіння українських національних символів у таборі та на цьому ґрунті моральне знущання, якого завдали дітям з України через демонстративний вияв неповаги до української національної символіки", - зазначили в МЗС.

У зв'язку з цим, МЗС надіслано ноту до зовнішньополітичного відомства Республіки Болгарія з проханням надати правову оцінку діям Ігоря Абессінова, провести розслідування цього інциденту та вжити заходів, щоб не допустити подібних випадків у майбутньому.

"З метою надання необхідного консульсько-правового захисту та сприяння українським дітям, а також з'ясування усіх обставин, до місця інциденту прибув український консул", - повідомили у відомстві. Справа перебуває на особливу контролі МЗС та Посольства України в Республіці Болгарія.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Дончанин Показати IP 26 Липня 2014 18:47
"Українським дітям заборонили носити національну символіку. Інцидент стався у Болгарії." - иными словами, в Болгарии украинская символика неразрывно связывается с последними событиями, происходящими на Украине. Если я не прав, то поправьте меня.
лютий до Дончанин Показати IP 26 Липня 2014 19:46
залюбки поправив би тобі прикус ,пес януковича,тільки не знаю де тебе .падлу знайти....
українець до лютий Показати IP 26 Липня 2014 20:57
землю носом рий!
лютий до українець Показати IP 26 Липня 2014 22:15
тебе теж знайду і юшкою червоною урию......
лікар до лютий Показати IP 26 Липня 2014 23:36
ти давай повертайся, ремонт у палаті вже зробили, решітки нові поставили, заспокійливе нове закупили.
Пуйчанін до Дончанин Показати IP 26 Липня 2014 20:31
Нє, просто цим табором керує гусскій шовініст з Маскви Абєссінов. І власники табору теж мабуть гусскіє.
Анонім до Дончанин Показати IP 26 Липня 2014 21:01
КАЦАП заборонив, а яничар Дончанин тішиться!!!
Всезнайко до Дончанин Показати IP 26 Липня 2014 22:00
Просто Болгарія не хоче такого ж бардаку у себе в державі... А символіку будуть носити вдома скільки влізе.
Антон Показати IP 26 Липня 2014 20:07
Ну а ти лучанин хто? Українець чи "хохол"? Те ж саме питання стосується тієї проплаченої антиукраїнської шушери, що так облюбувала нормальні сайти. Ваші коментарі одні з перших, в них одна тільки жовч і ненависть до усього українського та людського. Невже не можна заробляти гроші іншим способом. Чи на щось інше мізки та руки не заточені?
Ирина Показати IP 26 Липня 2014 22:08
Вообще-то этот лагерь "Мистраль" позиционируется в этом сезоне, как болгарский национальный и с болгарской национальной символикой. И детям просто было велено поменять одежду на болгарские национальные костюмы ввиду специально оговоренных перед сменой условий!
НАТАЛІЯ Показати IP 26 Липня 2014 22:52
МОЯ ДИТИНА НА ДАНИЙ ЧАС В ТАБОРІ І ТАКОЖ ОДЯГАЄ ВИШИВАНКУ . ЯКБИ ДАНИЙ ТАБІР МАВ СПЕЦІАЛЬНУ ФОРМУ ТО ІНША СПРАВА .А ЦЕ ОДЯГ А НЕ ПРАПОРИ. І ВЗАГАЛІ НЕ НАГРУЖАЙТЕ ДІТЕЙ ПОЛІТИКОЮ ДАЙТЕ ІМ СПОКІЙНО ПОЖИТИ. КОЖНИЙ З НАС ЯКБИ ДОБРЕ ВИКОНУВАВ СВОЮ РОБОТУ А НЕ ЗАЙМАВСЯ ПОЛІТИКОЮ ТО І В ДЕРЖАВІ НЕ БУЛОБ ТАКОІ -ЖОП
Всезнайко до НАТАЛІЯ Показати IP 26 Липня 2014 22:58
коментар було видалено
думки Показати IP 26 Липня 2014 23:41
Як на мене, то трохи дивний одяг на відпочинок - вишиванка і вінок. Може краще би футболка, шорти і купальник? Може дівчатам дали рекомендацію зняти вишиванку, бо гаряче, а вони розкіпішувалися? Ось так і живемо... Бачимо у кожній дії утискання своєї гідності...
Лучанка Показати IP 27 Липня 2014 07:38
Краще би вчили своїх дітей загальнолюдським цінностям, а не патріотизму, який міститься в носінні вишиванок і розфарбуванні свого, що очі бачать у жовто-сині кольори. Є речі більш цінніші для людини, ніж вишиванка, прапор чи гімн країни. Бо коли ти не оточенні національно свідомих українців потребуєшь допомоги, тоді розумієш, що таке просто хороша ЛЮДИНА поряд, котра тобі допоможе. а не буде виясняти хто ти за національністю.
Також лучанка Показати IP 27 Липня 2014 20:10
Повністю підтримую попередню лучанку. Складається враження, що сьогодні символіку використовують не як предмет гордості за країну, а як своєрідний виклик оточуючим. Причому досить агресивний. Сьогодні на каналі "Мега" демонстрували подорож по Бразилії. Диву даєшся, як там абсолютно мирно уживаються більше мільйона японців, тисячі представників інших національностей і місцеве населення. Усі працюють на благо країни. При цьому багато з них живуть общинами і не обов'язково володіють мовою так званої титульної нації. Після трудового дня, як правило, танцюють і веселяться. А чого ми колотимося? Просто можна позаздрити жителям Бразилії, що не човпуться через національності.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus